Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Denne ismaskinen gir fantastisk konsisens

Tekst

Vil du få varsel hver gang Mathias Steinbru publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
video

Den er restaurantenes hemmelige våpen for silkemyke iskremer. Pacojet JR. er det optimale redskapet for deg som veldig glad i is og har veldig mye penger.

Har du vært på en restaurant med ambisjoner har du garantert fått en is laget på melk, eller en sorbet som er kjørt i en Pacojet. En liten spesialkniv spinner rundt i voldsom fart og beveger seg ned i et spesialbeger der du har isen, sorbeten, eller ertesuppen. Samtidig som kniven spinner rundt blåses det inn luft for å skape en luftige konsistens. Du kan selv velge hvor mange porsjoner du vil lage. De medfølgene begerne rommer én liter med frossen veske.

Fakta: Pacojet JR

Ismaskinen Pacojet er restaurantenes hemmelig våpen for silkemyke iskremer. Pacojet JR er innstegsmodellen av Pacojet til hjemmebruk.

Pris: 43.642,50

www.gastronaut.no

Hvordan gjør du det?

Du må lage ønsket mat, putte det i en stålbeholder for så å fryse det. I 24 timer. Når røren, isen, eller suppa først er frosset er Pacojeten klar for bruk. Det er nemlig slik at det oransje tårnet (Du får den også i blå) står der og påkaller seg din oppmerksomhet i bare det å være tilstede. Den gir ikke bare mindre plass på benken, den tilfører også en liten dose med ekstra selvtillit til innehaveren. Eller, det var det som skjedde i dette tilfellet.

Og resultatet?

Bare se på disse tilbakemeldingene: «Rannveig mener det er den beste isen hun har spist.» «Astrid mener det er den nest beste. Den beste er sitron/lime-isen i Spania.»

Jeg er tilbøyelig til å være enig med Astrid: isen ble god. Jeg må rette en takk til Maaemo-sjef Esben Holmboe Bang for oppskrift. Det er en grunn til at den klassiske desserten med bruna smør, smelta smør og smør og hasselnøttsmuler stått fast på menyen i syv år. Den er dritgod. Selv når jeg lager den. Maskinen lager mye lyd når den er på, jeg vil sammenligne det med en båndsag og en vinkelsliper. Men det man får tilslutt er en is av helt fantastisk konsistens og smak, en konsistens jeg ikke har kjent annet enn på nettopp Maaemo.

Pacojeten tar opp plass på kjøkkenbenken, koster 43.642,50 kroner og lager nydelig is.

Pacojeten tar opp plass på kjøkkenbenken, koster 43.642,50 kroner og lager nydelig is.

Kommer den til å bli brukt?

Den tar såpass med plass på kjøkkenbenken og er oransj, så den blir nok ikke glemt med det første. Men du kommer til å bli tykk. Veldig tykk. Ikke kjøp en frityrkoker i tillegg.

Du kan kjøpe 9 iskremmaskiner med kompressor, eller 92 iskremmaskiner med bolle du putter i fryseren for én Pacojet jr. det blir ikke det samme resultatet, men det blir is.

Pluss

  • Gir silkemyke iskremer du ellers bare får i enden av et måltid på 20 retter og mye vin.
  • Den kan lage is av ren frukt. Du får den beste ertesuppen, eller fiskemoussen.
  • Pacojet jr. er 20 000 kroner billigere enn sitt opphav Pacojet.
  • Du kan kjøre opp enkeltporsjoner, sånt blir det mindre svinn av.

Minus

  • Den koster like mye som en brukt BMW 5-serie fra 2000.
  • Den har ikke radio eller skinnseter som tidligere nevnte bil.
  • Tar opp mye plass på kjøkkenbenken.
  • Skal du bruke den til mange ting trenger du en stor fryser.
  • Det tar tid å fryse ting, minst 24 timer. Det er ingen spontan lek med pacojeten.
Les også anmeldelse av Morten Schakendas kokebok: Forteller sin historie med mat

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.