Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Full fyr. Fyr bistronomi & bar leverer en fullverdig restaurantopplevelse i hagen.

Full fyr. Fyr bistronomi & bar leverer en fullverdig restaurantopplevelse i hagen.

Ambisiøs restaurant i herskapelig hage

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Få steder er mer behagelige i sommersolen enn skyggen under de gedigne trærne i hagen hos Fyr bistronomi.

– Beklager, det er fullt både inne og ute.

Fakta: Fyr Bistronomi & Bar

Underhaugsveien 28, Oslo
Telefon: 45 91 63 92
www.fyrbistronomi.no

Mat ★★★★★
Meny ★★★★
Miljø ★★★★★
Service ★★★★★
Pris ★★★★
Totalt 23

Bistronomisk hage

Hovmesteren hadde hendene fulle med å sende slukørede restaurantgjester hjem med uforrettet sak.

Den svalende hagen i Homansbyen i Oslo har åpenbart tilkjempet seg sitt publikum, fra eldre lokalbeboere til familiefedre som slikket ubeskjedent på klissete fingre etter å ha rotet i sjenerøse blåskjellgryter, og en ung pike som idoliserte bicepsen på en «kulturpersonlighet» som kanskje kunne vært hennes far, bortsett fra at det var han åpenbart ikke.

Østers med en granité av hylleblomst og dill åpnet for sanseapparatet, sammen med en god cremant, champagnens franske fetter, og vi skjønte ganske fort at Fyr bistronomi er en fin fyr i sommersol.

Vafler med rognkjeksrogn og rømme var strålende, mens ørret, tilberedt på 39 grader med eple, brønnkarse og syrnet melk – eller rømme – med pepperrot, var mer enn strålende. Det var en perfekt rett med krønsj av sorte krutonger og nesten gjemt under en hel urtehage som aldri truet med å overdøve smakene.

– Dette var en av sommerens klart beste retter, sa Pepper.

Maten på Fyr er teknisk bra, med leken bruk av urter og presentasjon som tangerer flere topprestauranter.

Maten på Fyr er teknisk bra, med leken bruk av urter og presentasjon som tangerer flere topprestauranter.

Uteliv

Fyr bistronomi & bar ble åpnet i fjor vår etter en lengre byggeperiode, med høye ambisjoner og litt stive kneløft. Vi var ikke helt overbevist ved første besøk, men Fyr virker å ha vokst av seg barnesykdommene og slått rot blant de gigantiske trærne i hagen. Vi liker det enda bedre slik.

Kelneren forklarte at rødspetten dessverre var utsolgt, men tilbød kveite som erstatning. Han rotet litt i vinskapet og fant en Ossian 2015, en pent eiket spansk hvitvin som ofte går under radaren, men som var en høy kvalitet for pengene og nydelig følge til maten. Fisken kom med deilig nypillede erter, artisjokkpuré, artisjokker og artisjokkchips. Det var artisjokkerende godt og viser nivået Fyr streber mot.

13

Fyr tar ingen snarveier. Rettene er ganske komplekse, med mange og friske råvarer. Det er ambisiøst og godt gjort på en uteservering.

Kanskje er det spesielt å vurdere en restaurant med såpass fine ambisjoner kun på uteserveringen i hagen, men Fyr har full fyr i hagen også. Ikke bare god og gjennomarbeidet mat, men flott servering og stålkontroll på reservasjoner og service, i motsetning til svært mange restauranter med egen uteservering.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Grillsesong

En strålende grillet entrecôte med lettsvidd, fersk mais, vårløk, syltet løk og en kraftfull margsjy toppet lett kveldens måltid. Det var en plettfri steak som Fyr med fin tilbakeholdenhet unnlot å tynge ned med poteter eller annen karbo, slik at den fremsto som en lettere og mer elegant rett enn det som vanlig er – selv om den fikk følge av en standard chianti på glass.

Biffen understreket også kvaliteten i måltidet. Maten er teknisk bra, med ulike tilberedningsmåter, leken bruk av urter og presentasjon som tangerer flere topprestauranter.

Resultatet er noe så sjeldent som en stor og stilig restaurant i hagen.

13

Skulle man pirke på noe er det fortsatt en litt tynn vinliste. En nokså enkel dessert, men i rettferdighetens navn hadde vi da oversittet kjøkkenets arbeidstid på grunn av sen ankomst.

Regningen tippet lett over 2500 kroner, og da syntes vi at vi hadde både spist og drukket godt for en rimelig pris.

Nå har også New York Times øst godord over Sebastian Myhre og hans restaurant, i en sak om Restaurant-Oslo der bare noen få steder ble verdiget omtale, så kanskje er det en god idé å booke bord før cruisefølgene toger inn.

Med god omtale i New York Times kan det være på tide å booke bord før turistene renner ned Fyr bistronomi & bar.

Med god omtale i New York Times kan det være på tide å booke bord før turistene renner ned Fyr bistronomi & bar.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.