Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Maaemos nye vinsjef

Tekst
Til høsten tar Magnus Egerdahl Nørsett over vinansvaret på tre-stjernes restauranten Maaemo. Foto: Benjamin Ausland/Maaemo.

Til høsten tar Magnus Egerdahl Nørsett over vinansvaret på tre-stjernes restauranten Maaemo. Foto: Benjamin Ausland/Maaemo.

Til høsten overtar Magnus Egerdahl Nørsett vinansvaret på Maaemo.

Egerdahl Nørsett (26) som siden åpningen av Territoriet i november 2014 har vært å finne bak den populære vinbaren på Grünerløkka, skjuler ikke at han gleder seg til å ta fatt på utfordringen. Men innrømmer at det er et annet press å arbeide ved Norges eneste tre-stjernes restaurant.

- Jeg må jo bare utøve den beste servicen jeg kan, samtidig finne de beste vin og mat kombinasjonene.

Maaemo får tre stjerner i Michelin-guiden

- Jeg er super glad for å få Magnus inn i Maaemo- familien. Det er et helt utrolig team vi har, og jeg tror Magnus vil kunne bidra med mye, sier medeier og kjøkkensjef på Maaemo, Esben Holmboe Bang i en kommentar til Smak.

Danske Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på Maaemo. Den første norske restauranten som har mottatt 3 stjerner i Michelinguiden.
              FOTO: Luca Kleve-Ruud

Danske Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på Maaemo. Den første norske restauranten som har mottatt 3 stjerner i Michelinguiden. FOTO: Luca Kleve-Ruud

- Magnus blir vinansvarlig her på Maaemo og han skal sette sitt eget team av sommelier som kan støtte ham, både faglig og servicemessig. Vi skal fortsette med den store utviklingen av både vinkjelleren samt mat og drikke kombinasjonene. Med fokus på den helhetlige opplevelsen, så derfor er jobben Magnus skal være ansvarlig for både stor og utfordrende, legger Holmboe Bang til.

Er det er mulig å endre eller sette sitt preg på Maaemos vinprofil?

- Klart man har lyst til å gjøre endringer, selv på Maaemo. Man ønsker jo å sette sitt preg på vinmeny og vinkart, sier Egerdahl Nørsett.

Maaemo-sjef kåret til årets beste unge kokk

- Magnus blir en del av et stort internasjonalt team med et vanvittig høyt faglig nivå, og det er store sko som skal fylles. Men han virker uredd og ydmyk i forhold til oppgaven, og jeg overbevist om at han kan bidra til det høye utviklingsnivået vi har, sier Homboe Bang.

Fra kokk til sommelier

Selv er Egerdahl Nørsett utdannet kokk fra Frankrike, men valgte å utdanne seg til sommelier da han begynte å bli lei kokkeyrket i 2010. Etter tre år som sommelier på Stattholdergaarden, og nesten to år som daglig leder ved vinbaren Territoriet brukte han ikke lang betenkningstid da tilbudet fra Maaemo kom.

Stor test av Oslos vinbarer

- Jeg har alltid vært opptatt av smak, og som sommelier får jeg jobbe med akkurat det. Det har vært veldig moro å jobbe på Territoriet, men det er klart jeg har savnet å sette vin og mat sammen. Og det får jeg virkelig gjøre på Maaemo.

Michelin-mannen

Maaemo er i dag Norges eneste restaurant med tre Michelin-stjerner, som de mottok i mars tidligere i år.
Siden Maaemo åpnet i desember 2010 har de oppnådd en formidabel suksess. Bare 14 måneder etter åpningen fikk gourmetrestauranten to stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden. I dag er Maaemo internasjonalt anerkjent som én av de beste restaurantene i verden.
Restauranten eies i dag av kjøkkensjef Esben Holmboe Bang, Bjørn Tore Furset, og Jon-Frede Engdahl.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.