Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
The Thief legger ned restauranten Fru K.

The Thief legger ned restauranten Fru K.

Fru K sjekker ut av The Thief

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Restauranten Fru K legges ned. Hotellet The Thief i Oslo satser heller alt på Thief Foodbar. – Vi ser mot fremtiden, sier den nye kjøkkensjefen David Taylor.

Etter fem år stenger restauranten Fru K på hotellet The Thief i Oslo. Restauranten Fru K har vært sentral fra hotellet åpnet i 2013. Kjøkkensjef Johan Laursen takker for følget og overlater stafettpinnen til David Taylor som blant annet har bakgrunn fra trestjernersrestaurantene Maaemo i Oslo og Grace i Chicago. Sammen med driftssjef Daniel Franzén vil han 15. oktober åpne «nye» Thief Foodbar som vil få en betydelig oppgradering.

– Her skal vi ta Oslofjorden inn i kjøkkenet, sier Franzén.

Påtroppende kjøkkensjef Taylor er også veldig begeistret for det nye konseptet.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt, sier han.

– Vi ser mot fremtiden, sier David Taylor som er ny kjøkkensjef på The Thief Foodbar

– Vi ser mot fremtiden, sier David Taylor som er ny kjøkkensjef på The Thief Foodbar

– Norge har fantastisk fisk og skalldyr. Det er selvsagt mye godt kjøtt å få tak i også, men det er ikke dette vi skal fokusere på nå. Vi vil ha lettere retter, der grønnsakene skal få skinne. De tilfører masse karakter, og det blir et seriøst fokus på fisk og skalldyr. Vi vil servere lettere mat. Det er jo ingen som vil fraktes ut av restauranten i traktor, fleiper David Taylor.

– Vi ser mot fremtiden. Thief Foodbar dreier seg ikke om å ha et ett- eller toårsperspektiv, men noe mer. Jeg føler meg utrolig privilegert som får være en del av dette, sier han.

The final show

Fru K har sin siste servering lørdag 30. september med en spesialkomponert meny med navnet «The Final Show». Her vil kjøkkensjef Johan Laursen skåles av gårde til nye utfordringer andre steder og restauranten stenges for godt. Også i baren på The Thief skjer det endringer. Tidligere barsjef Chris Grøtvedt starter snart sin egen cocktailbar i Stortingsgaten, men Franzén har funnet en arvtager i Mathias Alsén. Den svenske bartenderen er godt kjent fra Oslos barmiljø, og i 2015 representerte han Norge under den store konkurransen Bacardi Legacy i Sidney. For tiden er han i Barcelona der han har jobbet i halvannet år, men vender nå altså «hjem».

– Vi vil fortsette med våre spektakulære cocktails, forteller driftssjef Franzén.

– Samtidig vil vi også fortsette å løfte opp den klassiske hotellobbybaren. Det er veldig viktig for oss.

Thief Bar har gjerne servert sine cocktails i overraskende beholdere og utseende. Dette er cocktails inspirert av det Alex Kratena og Simone Caporale utviklet på Artesian Bar i London da de jobbet der og baren ble kåret til verdens beste flere år på rad.

– Det er et veldig spennende konsept, så det er klart vi vil fortsette med dette. Det skal bli spennende å se den endelige menyen når Mathias er klar 9. oktober, sier Franzén.(Vilkår)