Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Noma åpner ny restaurant

Tekst

Vil du få varsel hver gang Alisa Larsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Thorsten Schmidt og René Redzepi.

Thorsten Schmidt og René Redzepi.

Nomas nye lillebror Restaurant Barr vil servere fortolkning av tradisjonskost

Onsdag annonsete restaurant Noma et samarbeid med den danske kokken Thorsten Schmidt, kjent fra blant annet Malling & Schmidt i Aarhus.

Ifølge The Wall Street Journal har restauranten, som har fått navnet Restaurant Barr, vært i planleggingsfasen i over atten måneder, og kommer fra en lengsel etter noe et mer nedpå konsept. Restauranten åpner dørene 5. juli.

De gamle lokalene til Noma, som i flere måneder har vært forlatt til fordel for Noma Mexico pop-up-restauranten i Tulum, og byggingen av det som skal bli Noma 2.0 i Christiania, vil dermed bli overlatt til Schmidt og hans stab. Restauranten vil romme rundt 64 sittende gjester, og ytterligere 30 langs baren.

- Jeg vil si at 108 fortsatt er Nomas lillesøster. Restaurant Barr har jo samme relasjon til Noma, men fungerer kanskje mer som en uformell restaurant som er hakket mer tilgjengelig, utdyper presseansvarlig Arve Podsada Krognes.

Danske frikadeller

Man vil kunne bestille à la carte fra en syttenretters meny som drar inspirasjon fra de mer jordnære, rustikke smakene ikke bare fra den nordiske regionen, men også internasjonalt. De nevner selv danske frikadeller (kjøttkaker), østerrisk schnitzel og britisk marmite som kulinære referansepunkt, men selvsagt med deres egen vri på det.

Det betyr at rettene vil være ispedd egendyrket kojikultur, garumer og andre fermenter fra Nomas progressive laboratorie. Med andre ord, noe som lander langt nærmere hjem, men som til sist er comfort food på deres eget vis.

Ideen stammer fra Redzepi og Schmidts mangeårige vennskap og diskusjoner, og grunner i et ønske om å utforske mattradisjonene langs hele den nordeuropeiske regionen.

Fokus på øl

Der Noma i mange år har vært kjent for sin vinliste, vil Barr fokusere mer på øl og brennevin fra regionen. Bryggmester og ølansvarlige for prosjektet, nordlendingen Andreas Pedersen, har bakgrunn sist som brygger for Amager Bryghus.

Pedersen forklarer at ølutvalget vil være bredt, men kanskje fokusere mer på det tradisjonelle.

- Vi kommer til å fokusere på øl fra både lokale bryggerier, men også fra områdene rundt Nordsjøen og Østersjøen. Akkurat nå brygger vi en porter, en litt uvanlig belgisk witt og en IPA. Det hadde også vært fint å løfte frem noen tradisjonelle stiler som har blitt litt glemt i mirobryggrevolusjonen.

Det å bygge en restaurant i et lokale som er såpass ikonisk og mentalt tilknyttet deres forrige leietaker er en åpenbar utfordring, og norske Snøhetta har fått i oppgave å utforme restauranten.

- Vi er ganske spent hvordan det ender opp med å se ut, og jeg kan ikke dele for mange detaljer. Det eneste jeg kan si er at det kommer til å bli noe ganske annet, vi kan ikke bare sette nye møbler et lokale med så mye historie, forklarer Podsada Krognes.

Restaurant Barr åpner 5. juli og vil servere middag onsdag til og med lørdag, samt lunsj torsdag til lørdag. Fra 6. august serverer de dessuten en søndagslunsj i familiær delestil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bangkok på kokepunktet