Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Kan dette i det hele tatt kalles middag?

Tekst
Foto

Som matkasserett hold spagettien med cherrytomater og løk rett og slett ikke mål.

Det startet ganske annerledes enn de andre ukene. For det første: ingen fysisk matkasse! Ut av to nokså fulle plastposer dukket det opp noen gamle (nær sagt nesten glemte) kjenninger: Sopp's spaghetti, tre grandiose Toro-krydderglass (litt raust for så vidt) og en stor pakke Uncle Bens-ris.

Fakta: Marked.no

Startet opp i februar 2016.

Serverer originalkasse, ekspresskasse og barnekasse – med lavere pris enn flere av konkurrentene.

Leverer foreløpig på Østlandet.

Ingen tvil om at marked.no, som i februar 2016 kom seg inn i matkassemarkedet med Stein Erik Hagen som en av eierne, satser bredt og folkelig. 690 kroner og 50 øre var også et par hundrelapper under konkurrentene.

Dag 1. Kan dette i det hele tatt kalles middag?

Den første retten ble valgt på grunn av den estimerte tiden (20 minutter), og ikke fordi den så spesielt fristende ut. Enkle pastaretter i uendelige variasjoner er go-to-retter hjemme hos oss, men alt-i-ett-versjonen der pasta, løkringer og cherrytomater skulle kokes inn i kraft så ikke spesielt imponerende ut på bildet i heftet. Det skulle den vise seg å heller ikke være. Pastaen ble overkokt før kraften var redusert, og grønnsakene ga ikke nok smak til retten. Ordene «Kan dette i det hele tatt kalles middag?» ble uttalt av voksen (med dempet volum.) Hadde det i det minste fulgt med en bit parmesan!

100 meter fra huset lå det en begredelig Joker-butikk som tross alt hadde langt flere (enkle) fristelser for dager med dårlig tid. Som matkasserett hold rett og slett ikke dette mål.

Dag 2. Grei suppe

Så skulle det lages tacosuppe. Her var det Gilde kjøttdeig, spisskum, chilipulver (!), løk, buljong og tomatpuré pluss pluss som ble stekt, hakket og mikset i gryte. Lukten minnet om en-gang-i-året guilty pleasuren Mexicansk Gryte. Ikke helt feil, nødvendigvis.

Med dryss av koriander og ferske avokadobiter smakte det – hvis man skal være ærlig – bittelitt bedre enn hytteklassikeren fra Toro. Men barna, som vanligvis sluker både supper og taco - var fullstendig uinteressert i å bli kjent med denne hybriden. Følelsen av at marked.no var på vei mot bunnotering begynte å melde seg.

Dag 3. Alt på ett kort

Det var åpenbart i det den delikate, ferske laksen med skinn ble pakket ut av papiret: Marked.no hadde brukt budsjettet sitt på denne - for oss- siste retten. En asiatisk-inspirert mangosalat med avokado, hakket chili, vårløk, soyasaus og koriander ga en finstemt touch til den pannestekte fisken, som også skulle serveres med hvit ris. Hadde ikke denne smakfulle og delikate hverdagsmiddagen dukket opp finaledagen ville marked.no blitt nullet.

Med tanke på størrelsene på varene som ble levert var det tydelig at leverandøren hold pris og arbeid nede ved å satse på standardsortiment og - pakninger i leveringene - noe som begrenser variasjonsmulighetene betydelig. For en familie som vår er variasjon og spennende ingredienser minst like viktig som tidsaspektet. Og hvor mye har det å si at man kan spare en snau 200-lap på marked.no når den ene retten består av spaghetti, løk og cherrytomat – bare hakket bedre enn den gamle studentretten makaroni og ketchup? Lakseretten med mangosalat reddet lavpriskassen fra fadese.

Oppskrifter: **
Ingredienser: **
Maten: **
Tid: ****
Kostnad: ***
Sum: 13

Les alle matkassetestene her: Familien Kemp tester hver uke matkasser for Smak.

Anders Kemp er journalist i Dagens Næringsliv. Hver uke anmelder familien Kemp matkasser for Smak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.