Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moden vin til jul? I morgen har du sjansen

Tekst
En velfyllt vinkjeller med modne flasker er noe mange ønsker seg. Her er en i Napa Valley i USA. Foto:

En velfyllt vinkjeller med modne flasker er noe mange ønsker seg. Her er en i Napa Valley i USA. Foto:

I morgen og torsdag denne uken går 4030 flasker vin og brennevin under hammeren på Blomqvists nettauksjon.

På årets siste vinauksjon finnes det viner fra en rekke norske vinkjellere og samlere, hvor mesteparten kommer fra klassiske hus fra europeiske vinregioner.

Moden bordeaux til 259 kroner?

Bordeaux-dominans

Det mest kostbare objektet denne gangen er en kasse bestående av 12 flasker med Château Mouton Rothschild fra årgang 1986. Den er forhåndsvurdert til 60.000 kroner, mens det lavest vurderte objektet har utropspris på 400 kroner.

I Bordeaux er det en tydelig hovedvekt av røde viner, hvorav alle de berømte førstevekstene er representert, i tillegg til en rekke andre slott fra regionen som gir mer valuta for pengene.

Årganger som 2010, 2009, 2006, 2005 er sterkt representert, sammen med viner helt tilbake til 1960-tallet.

Fra Chablis finnes produsenter med løp og kjøp-faktor som Fevre, Raveneau og Vincent Dauvissat fra årganger tilbake til 1990. Fra det sentrale Burgund finnes viner fra produsentene Coche-Dury, Leflaive, Roulot, Domaine de la Romanee-Conti, Roumier, Liger-Belair, Patrice Rion, Grivot, Angerville og Engel.

Modne nyttårsbobler

Fra Champagne er det mulig å sikre seg opp til 52 år gamle champagner, da Krug er tilgjengelig i 1964-årgangen. I tillegg finnes toppårganger fra Bollinger, Salon, Roederer og Dom Perignon.

Fra Italia er det Toscana og Piemonte som er representert med flest objekter. Supertoskanere fra Isole e Olena, Sassicaia, Ornellaia og Masseto er å finne. Fra Piemonte finnes Giuseppe Mascarello, Borgogno, Bruno Giacosa, samt flere årganger fra Giacomo Conterno og Angelo Gaja, for å nevne noem.

Det tyske utvalget er satt sammen av kjente produsenter som Egon Müller, Mosbacher, Dönnhoff, Keller og Jos. Christoffel Jr. Fra USA er det viner fra Dominus, Venge, Araujo og Ridge.

Superkjøp fra Portugals beste vinhus

Juleøl og akevitt

Av destillater er det blant annet et bredt utbud fra Ardbeg, samt enkeltflasker fra de sjeldne Karuizawa, Hanyo, Glendronachs Grandeur, samt flere meget sjeldne eldre druebrennevin fra Frankrike tappet på begynnelsen av 1900-tallet. I tillegg selges eldre akevitter fra rundt 1910–1920.

Det vil også, for første gang i norsk auksjonshistorie, være mulig å by på flere årganger med juleøl fra norske ølprodusenter, som Haandbryggeriet og Berentsens Brygghus og flere andre årgangsøl.

Totalt er forhåndsvurderingen på 3.751.300 kroner fordelt på 4030 flasker og 1049 objekter. Derav 1010 vinlotter, 9 øllotter og 30 med destillater.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.