Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Her er auksjonslisten fra Bagatelles vinkjeller

Tekst
Bagatelles velfylte vinkjeller, slik den engang var. Foto:

Bagatelles velfylte vinkjeller, slik den engang var. Foto:

Budgivningen kan starte når auksjonslisten blir lagt ut førstkommende fredag.

9. og 10. mars går 1202 lotter med vin fra Bagatelles kjeller under hammeren på Blomqvists vinauksjon, men allerede på fredag er det mulig å begynne budrunden.

Hele nettauksjonen hos Blomqvist er denne gangen dedikert kjelleren fra den tidligere topprestauranten i Bygdøy allé. To dager er satt av til å selge hele kjelleren, som har en samlet verdivurdering på 4.504.650 kroner.

Bagatelles vinkjeller på auksjon
 

PRISSTIGNING
Dette er en vinsamling nærmest uten svake ledd. Alle flaskene har vært lagret bra og mesteparten av flaskene er kjøpt i Norge. Så her er det ytterst få dårlige kjøp.
Auksjonslisten domineres av Bordeaux, hvor mange av de klassifiserte slottene er representert. Særlig er årgangene fra 1980- og 90-tallet sterkt representert. Hovedtyngden er rødvin, men det er også flere lotter med tørr hvitvin fra Ch. Haut-Brion og Ch. Margaux.

En betydelig mengde av den legendariske dessertvinen d'Yquem fra Sauternes skal også under hammeren. Flere av disse er modne årganger, men her glimrer toppårgangene med sitt fravær. Men kanskje desto større mulighet for å gjøre et godt kjøp.

Fra Burgund blir det mulig å sikre seg vin fra vinprodusenter som Armand Rousseau, Domaine Leroy, Roulot, Roumier og Louis-Michel Liger-Belair. Alle disse har steget betydelig i pris de siste årene, som i tillegg har falt sammen med små avlinger. Det har ført til at antall tilgjengelige flasker har nådd et bunnivå fra disse produsentene. I tillegg er det mange lotter fra Domaine de la Romanée-Conti od Domaine Leflaive.

Fra Rhône-dalen er det viner fra produsentene Allemand, Chave, Guigal, Ch. Beaucastel og Henri Bonneau som utmerker seg. I tillegg kommer det flere lotter med noen av de siste årgangene til den avdøde legendariske vinprodusenten Didier Dagueneau fra Loire. Samt en mengde eldre flasker champagne fra hus som Krug, Salon, Deutz, Jaquesson og Dom Perignon.

Tomme hyller i Bagatelles vinkjeller Foto: Øystein Klock.

Tomme hyller i Bagatelles vinkjeller Foto: Øystein Klock.

MYE PIEMONTE

Blant vinene fra Italia har Bruno Giacosa og Angelo Gaja fra Piemonte sterkest tilstedeværelse, mens det finnes en stor mengde med viner fra toskanske Castello di Ama og Monsanto – sistnevnte i eldre årganger som vanligvis er vanskelig å få tak i.

Fra Spania er det hele syv lotter med kultvinen Pingus og ni lotter med legendariske Vega Sicilia fra Ribera del Duero. Fra USA er det mulig å sikre seg modne viner fra Ridge, Harlan Estate og Opus One.

Tyskland stiller sterkt med produsenter som Keller, Egon Müller, Georg Breuer og Joh. Jos. Prüm. I tillegg kommer det en rekke eldre hetviner, blant annet madeira fra Barbeito og sherry fra Alvear.

Om det er mulig å gjøre gode kjøp vil de endelige prisene vise, men holder de seg innenfor prisvurderingene så vil de fleste vinene på auksjonen være gode kjøp.

 

 

 

Stenger nok en Michelin-restaurant

 

Den komplette vin

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.