Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Omsetningsrekord på Bagatelle-auksjon

Tekst
Tomme hyller i Bagatelles tidligere vinkjeller Foto: Øystein Klock.

Tomme hyller i Bagatelles tidligere vinkjeller Foto: Øystein Klock.

Aldri før har det blitt omsatt for mer på en vinauksjon i Norden som da Bagatelles vinkjeller gikk under hammeren.

Etter to hektiske dager med budrunder på Blomqvists nettauksjon ble det klart sent i går kveld at 1202 av 1202 objekter var blitt solgt.

- Det er gledelig å kunne meddele at dette er den beste auksjonen vi har gjort til nå. Hundre prosent solgt hvorav de aller fleste objektene har gått over forhåndsvurdering, forteller markedsansvarlig for auksjon ved Vinmonopolet, Alexander Hojem.

- Vi solgte for 6.366.385 kroner, dette er 1.859.535 kroner over forhåndsvurderingen på 4.506.850 kroner. Og ny rekord i omsetning på en vinauksjon både i Norge og i Norden, sier en fornøyd Hojem.

Alexander Hojem er markedansvarlig for vinauksjon på Vinmonopolet. Foto: Sigurd Fandango.

Alexander Hojem er markedansvarlig for vinauksjon på Vinmonopolet. Foto: Sigurd Fandango.

Med noen av verdens beste viner på kartet, har Bagatelles prisbelønte vinkjeller vært flittigt besøkt av vininteresserte og vinprodusenter. Kjelleren ble tømt etter at restauranten Bagatelle og vinbaren Lille B ble lagt ned. Nøklene til den en gang så staselige restauranten ble overlevert gårdeier 18. desember ifjor, etter at Sveaas ble kjøpt ut av leiekontrakten. Hele vinkjelleren ble lagt ut på auksjon den 27. februar, med avslutning den 9 og 10. mars.

Her er auksjonslisten fra Bagatelles vinkjeller 

- Vi merket gjennom hele budperioden en sterk interesse fra mange samlere. Det er tydelig at norske samlere setter pris på perfekt proveny og vin med historie.

- Dette er den største og bredeste auksjonen vi har gjennomført og det er lite sannsynlig at vi i nær fremtid vil se noe lignende i bredde og størrelse, legger Hojem til.

Dyreste enkeltflaske ble Domaine de la Romanée-Contis Grand Cru Richebourg 1990, solgt for 18.000 kroner , i tillegg til 20 prosent salær.

Dyreste lot ble 11 flasker med Château Angelus 1990 for 36.000 kroner, i tillegg kommer 20 prosent salær.

 

Vinmonopolet og Blomqvists planlegger hele fem auksjoner til i løpet av året, den neste starter allerede 11. april.

Bagatelles vinkjeller på auksjon

Den komplette vin

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.