De beste vinene til fårikål

Tekst
Høstfest. Til fårikål er det best å servere en kraftig, moden hvitvin eller et lyst øl. Foto: Sune Eriksen

Høstfest. Til fårikål er det best å servere en kraftig, moden hvitvin eller et lyst øl. Foto: Sune Eriksen

Vin passer utmerket til Fårikål. Så lenge du holder deg til denne vintypen.

Fårikål har tatt klassereisen fra hverdagsmat til festmat, og med det kommer spørsmålet: Hva skal man drikke til?

Tradisjonelt er det øl som hører til, og det er fortsatt et godt valg. Et vellaget, lyst og fyldig øl uten overdreven bitterhet passer godt til fårikål. Vin passer også utmerket til fårikål, men det byr på noen utfordringer. Følger du disse rådene er du garantert vinsuksess til din kokte får og kål.

HVITT OG FYLDIG

For selv om fårikål er en kjøttrett, er det hvitvin som gir den mest harmoniske kombinasjonen. Ferskt, kokt lammekjøtt med kål trenger ikke tanninene fra en rødvin. Men hvitvinen kan gjerne være kraftig, med en porsjon eik. En chardonnay fra Burgund, Jura eller «den nye verden» gir retten det den trenger. Skallfermenterte hvitviner, eller såkalte «oransjeviner» kan fungere godt, men da er det viktig å velge viner med en sunn og god frukt samt balansert bitterhet.

Tradisjonelt laget spansk hvitvin, gjerne fra Rioja, laget på druene viura eller verdejo er annet godt alternativ. Du kan også prøve den mer sjeldne druen grillo fra Sicilia. Alternativt er en fyldig og rik riesling et godt valg, gjerne fra Pfalz eller Østerrike . Er man så heldig å ha en virkelig moden Champagne i kjelleren, er det supert til fårikålen.

HER ER TI HVITE VINER SOM PASSER PERFEKT TIL FÅRIKÅL:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner