Til tross for varmerekorder og faretruende klimaendringer - lages det rundt om i europeiske kroker og dalfører friskere rødviner enn noen gang. Lav ekstraksjon, tidligere innhøsting og lavere gjæringstemperatur – har for lengst rotfestet seg som virkemidler mot friskere og mer lettdrikkelige viner. Også i appellasjoner kjent for en mer kompakt og alkoholrik vinstil – byttes heftig eikebruk og intens ekstraksjon ut med lavintervensjons-prinsipper som villgjær og modning på nøytrale beholdere.
Vi har plukket ut tre friske og elegante viner. Alle tre fullgode alternativer til en som sverger til rødvin – også gjennom de varme sommermånedene.
Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden
Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.