Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hvitvin med kjellerpotensial

Tekst
Domaine de Chevalier i Bordeaux. Foto: Helge Hansen

Domaine de Chevalier i Bordeaux. Foto: Helge Hansen

Rødvinsbastionen Bordeaux lager bedre hvitviner enn de fleste i Frankrike

Undervurdert, glemt og oppvokst i skyggen av sin røde storebror, har aldri de tørre hvitvinene fra Bordeaux fått oppmerksomheten de fortjener.

Tidligere led de under mangel på kunnskap fra produsentens side og fremsto ofte som enten slitne og oksiderte eller utilnærmelige og stramme. Kvalitetsløftet de siste ti årene har plassert dem blant de fremste i verden, og de er både lagringsdyktige og matvennlige.

Druene sauvignon blanc og sémillon dominerer markene med 42 prosent hver, mens muscadelle, sauvignon gris, ugni blanc og colombard deler på resten.

Tradisjonelt kommer de beste og dyreste utgavene fra Pessac-Léognan og Graves, hvor druene får vokse på en blanding av grus, kalk og leire. Rimeligere og gode eksemplarer finner man i Entre-Deux-Mers, som er det største området for hvitvin i Bordeaux.

Nå er det flere nydelige utgaver fra området tilgjengelig, både i bestilling og i basis, som topper listen over hvitvinsnyheter fra Frankrike. I tillegg til vinnyhetene fra Loire utgjør de det beste fra Frankrike på januarslippet.

 

Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no

Les mer om mat og vin på smak.no

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner