Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Klissete rosé og ferske bobler

Tekst
I TOPPEN: Musserende vin på Vinmonopolet på Briskeby. For første gang selger polet på Briskeby mer hvitvin og musserende enn rød vin. FOTO: Skjalg Bøhmer Vold

I TOPPEN: Musserende vin på Vinmonopolet på Briskeby. For første gang selger polet på Briskeby mer hvitvin og musserende enn rød vin. FOTO: Skjalg Bøhmer Vold

Mainyhetene: Maislippet til Vinmonopolet byr på fantastiske champagner fra 2008.

I morgen slipper Vinmonopolet 63 nye viner i sine hyller. Ikke alle er verdt å bli nærmere kjent med.

Hele 14 roseviner blir lansert, av dem er det lite som er verdt å trekke frem. De havner langt ned på listen, som intetsigende, vandige og sødmefullt rosafarget sutlevann.
Champagne er rosévinens motstykke i maislippet. Den kjølige, delikate og fantastiske 2008-årgangen i Champagne er kanskje forrige tiårs beste. En årgang som både lar seg drikke godt nå, og lar seg lagre i kjelleren for de disiplinerte. Gledelig er det også at det hovedsakelig er småprodusenter fra Champagne som blir lansert.

I tillegg kommer noen etterlengtede hvitviner fra Jura og Tyskland, deriblant Rolets Chardonnay til en pen pris. Samt Von Buhls Forster Musenhang Riesling fra Pfalz, som begge fører seg inn en liten rekke med flotte hvitviner i polets hyller. Rødvinskategorien er naturlig nok liten i mai, her er det fokus på rødviner basert på druen cabernet franc fra Loire. Viner som er forholdsvis ukjente for folk flest, men her er det flere som gir god valuta for pengene.

 

Les mer om maislippets beste viner på Smak.no og Magasinet på lørdag.

 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner