Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjøttfulle Rhône-vinnere

Tekst
Rotem og Saoma Mounir i en av sine vinkjellere. Foto: Lucien Le Moine

Rotem og Saoma Mounir i en av sine vinkjellere. Foto: Lucien Le Moine

Libanesiske Mounir Saouma imponerer med sine viner fra Châteaneuf-du-Pape

Saoma har allerede etablert seg som et solid navn i Burgund med sin mikro-negociant operasjon i sentrum av Beaune under navnet Lucien Le Moine. En myriade av ulike viner, ofte representert med kun ett eller to fat.

Siden 2009 har Saoma også vært tilstede i Rhône-dalen hvor han først kjøpte to hektar av vinmarken Pignan i Châteauneuf. De to parsellene er plantet med hovedsakelig grenache fra 1940 og 1961. Senere kjøpte han et stykke med grenache-stokker plantet i den sandholdige jorden i vinmarken Les Grès. Disse fra 1921. I dag eier Saoma Mounir og hans israelske kone Rotem egen vingård i Massif d'Uchaux. 2009 årgangen ble laget i kjelleren til Perrin.

Mounir foretrekker å la vinene modne lenge på fat, ofte oppimot 60 måneder, hvor vinene ligger urørte og uten svovel.

De hvite og røde Châteauneuf-du-Pape vinene fra Mounir fremstår i dag kompakte og konsentrerte med en tydelig ren og sødmefull frukt, og et fatpreg som vil integreres ytterligere med modning. Dette er viner du trygt kan legge vekk i kjelleren en god stund.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.