De beste rosevinene er langt bedre enn en slapp og rosablek væske

Tekst
Sommerens roséviner kommer i mange nyanser og varianter. FOTO: Luca Kleve-Ruud

Sommerens roséviner kommer i mange nyanser og varianter. FOTO: Luca Kleve-Ruud

Sommernyhetene: Leskende roseviner med god konsentrasjon, er som skapt for en varm sommerdag. Nå kommer det stadig flere.

Rosévin sto for den kraftigste salgsveksten blant svakvinene ifjor og økte med hele 16,8 prosent sammenlignet med året før. Det kan ha noe med den rekordvarme sommeren å gjøre. Men det er også en stadig større tilgang på kvalitet. Også fra regioner vi ikke først og fremst forbinder med god rosévin. 

De tre beste nyhetene i juli kommer fra California, Nord-Rhône og Etna.

For nordmenn er Frankrike fremdeles det desidert mest populære rosévinlandet med 820.000 liter solgt. Italia er på annenplass med 402.000 liter.

Dette er de beste blant sommerens rosényheter.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner