Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ingen dans på roseer

Tekst
Foto: Luca Kleve-Ruud

Foto: Luca Kleve-Ruud

I mai kommer en håndhull fantastiske champagner. Og en mengde begredelig og klissete rosévin.

Vinmonopolet ser ut til å ha glemt at rosévin er en av de raskest voksende varegruppene de siste årene. Riktignok er hele 14 nye roséviner kommet inn i Polets hyllesortiment, men av dem er det bare én bag-in-box verd å trekke frem. Resten er intetsigende og sødmefullt, rosafarget sutlevann. De blir totalt overskygget av de beste rosévinene, som de fleste utsalg tar inn fra bestillingslisten i sitt lokale sortiment. Skal man kjøpe rosévin i vår, er det nok lurest å holde seg til de sistnevnte.

Les med om nyhetsslippet på Smak.no

Til gjengjeld har vi fått noen virkelig gode champagner. Den kjølige og delikate 2008-årgangen i Champagne er kanskje forrige tiårs beste og kan drikkes nå eller lagres i kjelleren av den disiplinerte. I tillegg kommer noen etterlengtede hvitviner fra Jura og Pfalz samt rødviner basert på druen cabernet franc fra Loire.

I bestillingslisten blir det i mai lansert 886 nye produkter og et enda større antall årgangsendringer. Høydepunktene er årets ferske roséviner, tysk riesling fra 2013- og 2014-årgangen og baroloer fra fabelaktige 2010. Følg med på Smak.no, der smaksnotater fra samtlige nyheter blir lagt ut.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.