- Man trenger ikke ofre alt annet for å delta her, sier Unni Persson Moseby (49), som lørdag syklet inn til en 5.plass i sin aldersklasse.

Hun klarte dermed merket og kan tituleres som superbirkebeiner for 10. året på rad. Hennes mann, Runar Moseby, er også en aktiv sykler, og har også 10 år som superbirkebeiner i perioden 2000-2009.

Begge to jobber fulltid som siviløkonomer, hun som seniorrådgiver i Finanstilsynet, og han som analysesjef i Statnett. Sammen har de tre aktive barn på 14, 16 og 18 år, som alle har gjennomført Birkens ungdomstrippel flere ganger.

 

Feil fremstilling
Søndag stiller de to yngste på startstreken igjen.

- I mange sammenhenger fremstilles de litt mer aktive Birkebeinerne som en gjeng egotrippere som kun tenker på egne treningsplaner og formutvikling, sier faren.

Ekteparet mener denne fremstillingen ofte er feil.

- Hos oss har dette blitt gjennomført uten negative konsekvenser verken for familieliv eller yrkesliv. Tvert i mot har familiesamholdet bare blitt styrket av felles interesser og aktiviteter, sier Persson Moseby.

Begge to mener de beviser at det er mulig å kombinere gode resultater på Birkebeineren med å følge opp andre viktige deler av livet.

 

Gøy = resultater
- Så lenge man har det gøy og ikke er alt for opptatt av å måtte trene helt etter sitt eget opplegg, kan man gjøre mye sammen som familie, sier Moseby, som i år droppet syklingen for å bistå med logistikken rundt arrangementet.

I sommer ladet familien opp til Birken med felles sykling på Sardinia.

- Det er ikke så nøye å tenke på treningsplanen hele tiden, men gjør det man synes er gøy. Det er gøy å drive aktivitet sammen som familie, og så lenge ting er gøy, kommer også resultatene, sier Moseby.

 

Les flere saker på DN Aktiv

Krampet seg til seier i Ultrabirken

De jukser, de slår og leser ikke bøker

- Jeg hater Birken

Birken på 14 minutter

- Noen har på seg mørke mentale briller (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.