Finansselskapet Nordic Financials og forvaltning- og hedgefondselskapet Warren Capital har inngått forlik i konflikten omkring ubetalte honorarer og påstander om misbruk av klientmidler.

Det fremgår av en børsmelding fra Nordic Financials fredag.

"Partene har i dag kommet til enighet om at Nordic Financials ASA betaler Warren Capital AS  2,9 millioner kroner hvoretter alle krav mellom partene anses oppgjort", heter det.

Nordic Financials hadde gjort avsetninger på  4.112.980 kroner knyttet til tvisten og forliket innebærer  at 1.212.980 kroner tilbakeføres i tredje kvartal, fremgår det.

Da Nordic Financials tidigere i år terminerte et forvaltningsoppdrag som Warren Capital hadde for Nordic, oppstod uenighet omkring ubetalte honorarer som Warren Capital mente å ha krav på.

Daværende styreleder Christian Wahl i Warren Capital valgte på tidspunktet å sikre selskapets honorarkrav ved å overføre deler av kundens midler til en klientkonto hos advokatfirmaet Kvale & Co. Wahl er partner i advokatfirmaet.

Ifølge Nordic Financials forsvant 10,4 millioner kroner fra selskapets konto.

Det fikk Finanstilsynet til å reagere. Warren Capital mistet således konsesjonen til å drive verdipapirvirksomhet i juni som følge av det tilsynet mente var alvorlige brudd på bestemmelsene om god forretningsskikk.

Aksjonærene i morselskapet Warren AS, deriblant investeringsdirektør og gründer Peter Warren på tidspunktet, utelukket ikke søksmål mot advokatfirmaet Kvale, som hadde gitt de fatale rådene om fremgangsmåten for sikring av honorarkravene.

Nordic Financials-aksen stiger 6,4 prosent på dagens melding. Det verdsetter selskapet til 19 millioner kroner.

Bakgrunn:
- Jeg har jobbet gratis i 12 år
Warren vurderer å saksøke advokatene
- Vi har en plan
- For å si det mildt var det veldig overraskende
Warren Capital mister konsesjonen
Peter Warren: - Det er vanskelig  

Les også:
Høyesterett avviser Odd Nerdrums straffesak
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.