Med sine knappe syv hektar med druene chardonnay og pinot noir er Tod Dexter en av få som lager ferske og friske mineralske hvitviner i det varme Australia.
En ung og vinintressert Dexter bestemte seg for å lage vin etter en skiferie i USA i 1974. En tur innom Napa Valley gjorde at han ikke returnerte til Australia før i 1987. Etter å ha lett lenge etter det perfekte terroiret, kjøpte han og hans kone Debbie sin første vinmark i Merricks North, nord på Mornington Peninsula i Victoria beliggende på sørspissen av Australia.
På fredag førstkommende lanseres en av Australias beste Chardonnayer i Vinmonopolets bestillingsliste laget av nettopp Tod Dexter.
Les også:Sør-Amerikas kjølige vinregioner lager best vin
Les mer om mat og vin på Smak.no
Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.