Navs utstrakte bruk av konsulenter slaktes i en intern rapport. Internrvisjonen varsler om flere kritikkverdige forhold, og viser at Nav i 2012 brukte en milliard på konsulenter. Hittil i år har Navs konsulentbruk kostet etaten 638 millioner kroner.

Les hele saken  her: Nav gir egen konsulentbruk stryk dnPlus (Krever innlogging! Les alt i fire uker for 1,-)

Krever svar om utstrakt konsulentbruk

Kontrollkomiteen på Stortinget ber om å få fremlagt Navs konsulentkontrakter.

I et brev til arbeidsminister Robert Eriksson stiller komiteen inngående spørsmål om forholdene i Nav. Etter ni timers høring om Navs ikt-/moderniseringsprogram fredag 29. november har politikerne ikke fått svar på det de lurer på.

Ett av punktene i brevet omhandler den omfattende bruken av konsulenter.

«Hvor mye har den samlede konsulentbruken i tilknytning til Moderniseringsprogrammet kostet, og hva slags oppgaver er det kjøpt konsulenttjenester til,» spør komiteen i brevet.

DN avdekker også lørdag at Nav har konsulenter gående på kontrakter i årevis, til tross for at etaten har som hovedregel at konsulenter skal engasjeres i maks ett år.

Les hele saken her: Nav-konsulenter i årevis dnPlus Nav gir egen konsulentbruk stryk dnPlus (Krever innlogging! Les alt i fire uker for 1,-)

Vil ha alle kontraktene

Komiteen ber om å få oversendt alle kontrakter som er inngått med eksterne leveran­dører i Moderniseringsprogrammet:

«Det bes også om å få oversendt kontrakter med direktoratets egen kvalitetssikrer, samt kontrakter med selskaper som har levert tjenester til beslutningsstøtte til ledelsen i direktoratet, herunder konsulentfirmaet McKinsey.»

Les flere av DNs saker om Nav her:

Kan ha tapt 340 mill. på it-bom dnPlus

Krever svar på hvor 700 Nav-millioner har blitt av

Gir Nav detalj-instruks dnPlus

 

Kaller Nav-sjefen inn på teppet

 

IKT-direktøren i Nav slutter

 

Betaler for tjeneste som ikke brukes dnPlus

Kritiserer McKinsey-bruk i Nav

Regjeringsløfte må stå i Nav-kø dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.