Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Little Petra - Relansert

Little Petra - Relansert

Ikea-stol fra 1983 relanseres

Tekst

Vil du få varsel hver gang Dorthe Smeby publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Tre gamle klassikere har fått nytt liv.

Little Giraffe

Hvem: Fritz Hansen
Hva: Langhalset stol
fritzhansen.com

Little Giraffe ble designet av Arne Jacobsen i 1959 som en del av interiøret til SAS Royal Hotel i København, og settes nå i produksjon av Fritz Hansen. Stolen har fått navnet på grunn av sitt høye rygglene, og dens kurvede form gir følelsen av å sitte i et lunt rede.

Tanken var at stolen skulle passe like godt rundt møtebordet og foran arbeidspulten som på kjøkkenet, og er derfor tilgjengelig både med og uten hjul. Little Giraffe finnes i fire farger, i tillegg til en skinntrukket variant.

Little Giraffe - Relansert

Little Giraffe - Relansert

Råane

Hvem: Ikea
Hva: Klassisk lenestol
ikea.no

Ikea fyller 75 år, og feirer med Gratulera – en møbelkolleksjon med varehusets mest populære møbler satt i produksjon igjen for en begrenset periode. Blant klassikerne er blant annet Råane, designet av Niels Gammelgaard i 1983. Lenestolen i stålmesh med et tidløst utseende, er like visuelt aktuell nå som på 1980-tallet.

Råane - Relansert

Råane - Relansert

Little Petra

Hvem: &tradition
Hva: Hårete hyggestol
andtradition.com

Lenestolen Little Petra designet av Viggo Boesen kom i produksjon for første gang i 1938, og relanseres av danske &tradition. Det hårete og fluffy møbelet er oppkalt etter Boesens svigermor, og bærer preg av designerens forkjærlighet for organiske og runde former.

Stolen karakteriseres av en inviterende og åpen form på korte ben, med en kronbladlignende rygg som omkranser brukeren. Det brede og dype setet åpner for ulike sittestillinger, enten man skal krølle seg opp med en bok eller bare sitte stille.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner