Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Denne musikkavspilleren har ingen play-knapp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karima Furuseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Louis Vuittons sjefdesigner har designet nok et samlerobjekt.

Virgil Abloh får andres arbeidskapasitet til å blekne. Den 39 år gamle amerikaneren er utdannet arkitekt, men har siden 2018 vært sjefdesigner for motehuset Louis Vuitton. Samtidig driver han sitt eget klesmerke Off-White og turnerer verden rundt som dj, når han ikke lager tepper for Ikea.

Nå har han lånt ut Midas-fingrene sine til Pioneer, det japanske teknologiselskapet som blant annet lager musikkutstyr for dj-er, og redesignet musikkavspilleren CDJ-2000NXS2.

Fakta: Virgil Abloh

Amerikansk moteskaper og designer

Utstillingen «Virgil Abloh: Figures of Speech» vises på Museum of Contemporary Art i Chicago frem til 22. september.

Less is more

Modellen, en av de viktigste brikkene i dj-yrkets digitale revolusjon, er blitt skrellet for sitt vanlige ytre: Knappenes merkelapper er fjernet, og den svarte lakken er borte. Tilbake står et transparent panel som kun viser frem maskinens indre organer og kretser.

Selv sier Abloh til Pioneer at han håper hans versjon av CDJ-2000NXS2 «kan inspirere til en ny sound når man dj-er». Kanskje blir det lyden av dj-er som klør seg i hodet og lurer på hvor i all verden «play»-knappen er blitt av.

Utstilling

Ablohs minimalistiske tolkning av musikkavspilleren vises på Museum of Contemporary Art i Chicago under den pågående utstillingen «Virgil Abloh: Figures of Speech». Utstillingen er basert på Ablohs livsverk og står til 22. september, som en attest på hans altomfattende tilstedeværelse i populærkulturen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.