Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg henter motivasjon hos underdogen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Emil L. Mohr publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Cubakrisen. Idris Elba på bokseklubben Rafael Trejo i Havanna på Cuba.

Cubakrisen. Idris Elba på bokseklubben Rafael Trejo i Havanna på Cuba.

Etter å ha spilt tøffinger i fleng, brukte Idris Elba skarve tolv måneder på å nå proffnivå som kickbokser.

Stringer Bell, Luther, Heimdall, Nelson Mandela: Skuespiller Idris Akuna Elba – «Idris» blant venner og fans – har spilt mange tøffinger på lerret og skjerm. I dokumentarserien «Fighter» (tirsdager på Discovery Channel) tar han talentet sitt fra fiksjon til virkelighet. Ambisjonen er intet mindre enn å bli dyktig og modig nok til å gå proffkamp i kickboksing i løpet av skarve tolv måneder.

– Jeg henter motivasjon hos underdogen, sa Elba da D2 møtte ham under filmfestivalen i Toronto.

Fakta: «Idris Elba: Fighter»

Dokumentarserie i tre deler

Medvirkende: Idris Elba, Warren Brown, Kieran Keddle, m.fl.

Sendes tirsdager på Discovery Channel, første episode hadde premiere 28. mars.

www.discoveryuk.com

– Jeg lar meg inspirere av sånne som velger sine egne veier. Jeg elsker historier om folk som møter motstand, for så å slåss seg gjennom den.

Denne gangen er vedkommende altså ham selv, skjønt det hører med at Elba trente kampsport i yngre år. For å heve seg noen livsnødvendige hakk har han alliert seg med blant andre Warren Brown, tidligere verdensmester i thaiboksing og en av medspillerne i kultgjennombruddet, tv-serien «The Wire» (2002–2008). Turen går til land som Cuba, Japan og Sør-Afrika for å få ordentlig dreis på slag og spark.

Så gjenstår det å se om Elba har fått imagetruende skader når han etter hvert dukker opp i blockbuster-kandidater som «Det mørke tårn» og «Thor: Ragnarok». Overfor britisk hjemmepresse ymter han frempå om at det gikk hardt for seg i ringen.

– Jeg husker at nesen min ved et par anledninger endret faktisk form etter en fulltreffer. «Å dæven, dette er ikke bra», tenkte jeg. «Ansiktet mitt er temmelig viktig for karrieren!»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.