Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
London. Flesteparten av Starkeys bilder er tatt i Øst-London. Det gjelder også «Untitled – October 1998», som ble tatt i Hoxton-området like før årtusenskiftet.

London. Flesteparten av Starkeys bilder er tatt i Øst-London. Det gjelder også «Untitled – October 1998», som ble tatt i Hoxton-området like før årtusenskiftet.

Hun har fotografert tankefulle kvinner i 20 år

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Nå samles bildene i bok.

De stille øyeblikkene i en kvinnes hverdag, på bussen, på jobben, i et solglimt på fortauet – øyeblikkene der hun får gruble i fred. Dette motivet går igjen i fotograf Hannah Starkeys bilder. Som betrakter får man følelsen av å få innblikk i noe privat, til tross for at bildene ikke er dokumentariske.

Fakta: «Photographs 1997–2017»

Hannah Starkeys tredje fotobok, utgitt av Mack Books.

I 20 år har den nordirske fotografen foreviget kvinner. Starkey ble uteksaminert fra Royal Academy of Art i London i 1997, og ble kjapt lagt merke til – blant annet av Charles Saatchi, som står bak Londons samtidskunstgalleri Saatchi. Svære utgaver av bildene har fått fast plass på museer som Tate Gallery i London og Seattle Art Museum.

15

Nylig utga Starkey boken «Photographs 1997–2017», der de beste arbeidene er samlet mellom to permer. Forlaget Mack Books siterer fotografen slik: «Jeg har en sterk følelse av at visuell kultur er den siste kampen vi må kjempe for kvinners likhet og frihet.» I en tid der det stadig snakkes om «the male gaze», fungerer Starkeys fotografier som den absolutte motsetning.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.