Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Det handler om å føle seg fabulous

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ida Eritsland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kunstner Agatha Waras stil er full av hemmelig glamour.

– Jeg har ingenting fra Acne eller et skap fullt av designerklær, men jeg elsker å kle meg opp, forteller Agatha Wara (37).

– Det er helheten som teller. Klær, hår, sminke, negler og til og med lukt. Det er litt som å skrive – jeg starter med et bilde eller en følelse, og så prøver jeg å artikulere det jeg vil gjennom det jeg har i skapet.

Fakta: Agatha Wara

Stiltips: – Youtube – sjekk ut koreanske skjønnhetsbloggere og dragqueens for de beste sminketriksene

Som aktiv kurator, kunstskribent og magasinredaktør for det selvtitulerte magasinet Agatha har studenten ved Kunstakademiet i Oslo hatt en finger med i spillet i store deler av det visuelle feltet på flere kontinenter – fra New York til Tokyo, før hun landet i Norge. Hun begynte å eksperimentere med stil og mote som tenåring etter at hun og familien kom til Florida som politiske flyktninger fra Bolivia, og startet på skolen uten å kunne annet enn spansk.

– Jeg pleide å «kle meg ut» som amerikansk, sier hun.

Personlighet og stil ble en overlevelsesstrategi for å passe inn;

– Jeg studerte talemåten til den grad at jeg hørtes mer ut som en «valley-girl» enn noen jeg kjenner, forteller hun, med henvisning til den californiske arketypen.

Stilen hennes kan beskrives som en collage – arty, sporty og funksjonell, plukket opp på kjøpesentre eller bruktbutikker i Florida. Blomstrete Calvin Klein-kjole i silke over Fila-sko, overdimensjonert Ralph Lauren-hoodie og seilerjakke fra Perry Ellis.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

I tillegg til smykkene hun lager selv – som Norway-øredobbene – er negler viktig; egendesignede, centimeterlange, blanke – med påstøpte smykkestener som hun kaller «subversiv rococco». Tenk sprintstjernen Florence «Flo-Jo» Griffith Joyner, bare i 2018.

– De gir meg noe på et dypere plan, sier hun.

– Tenk hvor mange ganger du ser ned på hendene dine hver dag, hundrevis.

Hun strekker ut et par tunge, glitrende fingre.

– Hver gang jeg gjør det føler jeg meg selv. Forstyrrer min egen virkelighet. Små strategiske grep for å føle meg «fabulous».

* (Vilkår)