Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lar vesten skjule de verste skrukkene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

– Da trenger jeg bare å stryke krage og ermer, sier grafisk designer Ole Peder Juve.

– Det første ordet jeg vil beskrive meg selv som, er «rotete›. Likevel etterstreber jeg å kle meg litt ordentlig på jobb i alle fall. Det er viktig for meg, sier Ole Peder Juve (47).

– Klesskapet mitt er kaotisk, jeg er ikke særlig flink til å henge opp ting, og mener stryking er bortkastet tid. Derfor har jeg ofte på vest slik at jeg får skjult de verste skrukkene. Da trenger jeg bare å stryke krage og ermer.

I disse dager er han på god vei inn i sitt 20. år som frilans grafisk designer. Studietiden på midten av 1990-tallet tilbrakte han i Wien og Paris. I hele sitt liv og virke har han søkt mot det vakre.

– Oscar Wilde sa: «Det er kun de grunne som ikke dømmer etter utseende. Det sanne mysteriet i verden er det synlige, ikke det usynlige.» Det synes jeg er fint. Ting kan være solide selv om de ikke er pene, men de får en ekstra kvalitet dersom de også er det.

Garderoben preges av hauger med plagg i naturens høstlige nyanser, mesteparten fra kjedebutikkene, kjøpt under det han kaller «de to årlige shopping-røskene».

Her har han valgt en dress fra Asos, skjorte og slips fra Zara. Å skulle forholde seg til de allmenne motetrender har han lagt bak seg for lengst. Han har falt til ro i en stil som befinner seg et sted utenfor det.

– Når man er i min alder har man gått gradene. Fra tese, til antitese og syntese. Jeg har hatt mine Syver-stoler og PH-lamper, liksom. Det å velge bort «mainstream» nå er muligens en slags mild protest? Litt punk, kanskje? Først og fremst handler det vel om at jeg har vært gjennom prosessen. Det å skulle gjenta seg blir veldig kjedelig.

Fakta: Ole Peder Juve

Grafisk designer

Stiltips: – Mitt hemmelige triks når du har vest: klipp av enden på slipset og putt den i brystlommen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.