Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Han hadde klistremerker i ansiktet og plasthester rundt bena

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Nå er motedesigner Jone Nielsen blitt litt mer voksen.

– Jeg har alltid hatt en trang til å skille meg ut, gå motstrøms og provosere litt. Det handler nok mye om bakgrunnen min, at jeg er adoptert. Det var ikke noen vits i å febrilsk prøve å se ut som klassekameratene mine, forteller Jone Nielsen (35).

– I stedet kjørte jeg litt på. Det resulterte i en del antrekk som nok har vært litt for mye av det gode, har jeg skjønt.

Etter fire år med motestudier i København kom han nylig til Oslo og jobb hos det norske klesmerket Tom Wood.

– I årene mellom 20 og 30 gikk jeg med alt fra klistremerker i ansiktet til plasthester bundet rundt benet. Nå har jeg roet meg ned, blitt litt voksen og opptatt av å ha en mer raffinert, ren stil.

Fakta: Jone Nielsen

Design- og produksjonsansvarlig for Tom Wood

Stiltips:
– Det verste jeg ser er folk som har på seg noe de åpenbart er ukomfortable i. Elsk deg selv, og tenk på komfort.

– Men jeg elsker farger og må alltid ha minst én i antrekket. Jeg klarer ikke å være helt skandi-minimalist. Jeg er jo i bunn og grunn en maksimalist, sier Nielsen, her iført skjorte fra Acne Studios og et kordfløyelssett og ringer fra Tom Wood.

At han barbent har sin forklaring:

– Det hender man ser litt kvalt ut om man styler seg selv for mye fra topp til tå. Da vil jeg heller gå barføtt for å balansere påkledning versus kropp.

Provokasjonen er ikke fullstendig borte fra Nielsens arsenal.

– Skal jeg et sted der det er mye konservative folk – eller til og med hjem til mamma og pappa, som kan være litt firkantede – synes jeg det er gøy å sjokkere. Det er jo ved at man pusher folks grenser at samfunnet beveger seg fremover.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.