Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Iblant må det en hatt til

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Tre ulike typer mønster og et arsenal av smykker er ikke nødvendigvis nok for influencer Maren Schia

– Som ungdom gikk jeg kledd i jeans og en eller annen collegegenser, slik som alle de andre jevnaldrende i Moss. Jeg var nok ikke helt klar for å skille meg ut enda, sier Maren Schia (21).

Men mot slutten av videregående forsvant aversjonen mot å være for synlig – i likhet med bekymringene for hva folk synes.

Fakta: Maren Schia

Student og influencer

– Still deg selv spørsmålet: Er det jeg går kledd i virkelig meg? Eller er jeg blitt påvirket av de rundt til å gå med dette?

– Da jeg flyttet til Oslo for å studere, ble garderoben min mer og mer fargerik og mønstrete. Jeg tror det kan ha vært fordi jeg var så glad for endelig å være i Oslo.

Nå følger 11.000 jevnlig med på hennes detaljrike antrekk på Instagram. Hun lever helt tydelig etter mottoet «Ja takk, begge deler». I Schias verden kan et antrekk nemlig umulig bli for mye.

– Det begynte med at jeg ville ha på alle ringene mine på én gang. Deretter kjøpte jeg en del armbånd og kjeder, og til sist store øredobber. Nå går jeg som regel med alt sammen hver dag.

Tenker hun at til og med det blir litt snaut, tar hun også på seg en hatt.

– Siden jeg har mørkt hår og er ganske høy, kan det føles som om hodet ikke blir en del av helheten antrekksmessig. Iblant må det en hatt til, sier Schia, som her har en hatt fra Weekday på toppen av en kjole fra Zara, genser fra Ganni, sko fra Balenciaga, samt smykker fra Weekday, Ebay og Mallorca.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

– Jeg tror nok ikke stilen min forteller så veldig tydelig at jeg bare er 21 år gammel. De fleste tror jeg er en del eldre. Og at jeg bare handler dyrt. Men sannheten er at jeg elsker kjedebutikker.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.