Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg pleier å si at den er god å sitte i hvis man har spist mye bolognese

Tekst

Andreas Engesviks Bollo er en stol for de tykke og smale.

Foto: Mathias Nero

Foto: Mathias Nero

Fakta: Bollo

Lenestol

fogia.se

Ramme av stål.

Leveres i ulike stoffer og farger, og i skinn.

– Ordet Bollo betyr ingenting. Det er bare et ord med mye volum, men jeg pleier å si at den er god å sitte i hvis man har spist mye bolognese. Eller at man kanskje blir litt som stolen hvis man spiser for mye bolognese. Det er et forsøk på å ikke være så selvhøytidelig, sier designer Andreas Engesvik (45).

Et produkt blir ofte svakere hvis det er resultat av en snakkeklubb der tre til fem mennesker skal bli enige om alt

ANDREAS ENGESVIK ­— designer

– Fogia ba meg om å tegne en lenestol. Utover det fikk jeg frie tøyler. I dét ligger det potensielt en stor oppside – og en like stor nedside. Det er så klart rom for diskusjon, og det er ikke viktig at jeg får bestemme alt, men et produkt blir ofte svakere hvis det er resultat av en snakkeklubb der tre til fem mennesker skal bli enige om alt.

Fakta: Andreas Engesvik

Norsk designer

andreasengesvik.no

Designer for produsenter som Fogia, Iittala, Muuto, Menu og Tonning & Stryn.

foto: Siren Lauvdal


Stolen startet med et lett stålskjelett; tynne, skandinaviske linjer.

– Den var fin, men så ble jeg litt lei – og begynte å tenke på det med komfort. Og når du skal gjøre noe mykere, må du øke volumet. De store armlenene er brettet over stålet og danner en fin kontrast til det tynne, men sterke, stativet.

Reaksjonene har vært blandede, ifølge Engesvik.

– Mange kolleger liker den. Andre er mer forsiktige. En sånn sammensetning av reaksjoner er – etter min erfaring – positiv, og jeg føler meg trygg på at den har noen fine kvaliteter, som vil vokse frem over tid. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner