Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Når jeg kjører i Bogstadveien med en Ferrari foran og en Porsche bak, er det No Smoke folk titter på

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Elkjøretøyet er inspirert av kultbilen Mini Moke og registrert som tung motorsykkel.

Det franske elkjøretøyet No Smoke er inspirert av stilen til den engelske kultbilen Mini Moke og registrert som tung motorsykkel. Gunnar Lindhjem Kristiansen (40), medeier i Retail24 i Oslo, har investert i kortreist rekkevidde som får lange blikk.

Hvorfor valgte du denne skapningen?

Jeg googlet litt med planer om å kjøpe en golfbil for å kjøre til jobb og barnehage, men da denne overraskende dukket opp på et bilde, måtte jeg bare ha den. Jeg er kanskje den minst bilinteresserte av alle jeg kjenner, og kjøpte No Smoke 100 prosent av praktiske grunner. At den er morsom, er bare en bonus.

Fakta: Bil-cv

1993 VW Golf (1993)

1998 Peugeot 206 (1998)

2007 Peugeot 307 CC (2007)

2014 Volvo XC60 (2014)

2019 No Smoke Électrique (2019)

Hvordan er en typisk kjøretur?

Folk stopper meg og spør om ting som: «Har du laget den selv?» Til og med håndverkere vinker fra pickupene sine. Når jeg kjører i Bogstadveien med en Ferrari foran og en Porsche bak, er det No Smoke folk titter på. Jeg blir nesten sittende og vinke hele veien hjemmefra til jobb.

Hva gjør den mye bedre enn en konvensjonell bil?

Den kan spyles innvendig med hageslange. Den er en praktisk strandbil med seter og interiør i plast. Men før jeg går i gang, må jeg bare å huske å pakke inn radioen.

Med No Smoke ser du ut som du alltid er på ferie?

Ja, enhver kjip og kjedelig transportetappe blir morsom, og trerattet gir følelsen av å kjøre en båt. Men båt er fritidshygge og bil er hverdagskos, og det er som kjent flest hverdager.

Hva er nærmeste konkurrent til No Smoke?

Kanskje elektrisk sparkesykkel, som jeg kjørte i hele fjor. Men nå som alle andre gjør det, synes jeg det er gøy å gå videre.

Rekkevidden er ørlite lenger enn en elektrisk sparkesykkel?

Ja, folk er overrasket over at noen kjøper en elbil med bare åtte mils rekkevidde, men den dekker mitt behov, og jeg har aldri gått tom for strøm.

Hva er riktig kjøreantrekk?

Jeg kjører i alt fra shorts til dress, og til vinteren pakker jeg inn kidsa i termodress. No Smoke har ingen stilbegrensninger.

Den opprinnelige Mini-designen var hipsterbil i London på 70-tallet?

Det vet jeg ikke, men en eldre mann i Oslo kom bort og spurte: «Var denne grønn tidligere?» Han hadde solgt sin for 30 år siden og ga inntrykk av å angre da han fikk øye på min.

Hva sier parkeringsvakter om No Smoke?

Jo, jeg kom ut fra tannlegen etter å ha feilparkert litt, og to parkeringsvakter sto og stirret på bilen. De ene sa: «Så kul den er.» Den andre mente at «den er sikkert en del av en utstilling». Jeg ga meg ikke til kjenne som eier, men nikket ivrig og sa: «Ja, dette er kunst.»

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.