Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Trendsetter. Modell og skuespiller Lily Rose Depp er ofte sett med hvite tråder dinglende fra ørene, fysisk plugget inn på noe annet og utilgjengelig for omverden.

Trendsetter. Modell og skuespiller Lily Rose Depp er ofte sett med hvite tråder dinglende fra ørene, fysisk plugget inn på noe annet og utilgjengelig for omverden.

Nå skal høretelefonene ha ledning igjen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anna Skavlan publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Instagram-profilen @wireditgirls har fått trenden til å ta av.

En sommerdag i 2019 – samme år som Apple lanserte de trådløse høretelefonene Airpods Pro – gikk jeg nedover Bogstadveien i Oslo med disse nye, hvite proff-proppene i ørene.

På et hjørne sto en mann som også hadde Airpods Pro – lett gjenkjennelig, på grunn av den svarte mikrofonen på utsiden av proppen, noe de tidligere Airpod-modellen manglet. Han var kledd i fleece-vest fra Patagonia, en litt for stram lyseblå skjorte, mens håret var dratt bakover i en klissete masse.

Da jeg gikk forbi fikk vi øyekontakt, mens han pekte på sitt øre, før han pekte på mitt – og førte hånden ut i en fist bump.

Det var kanskje begynnelsen på slutten for de trådløse øreproppene?

Trådsneller

Samme år ble modellen og Instagram-personligheten Bella Hadid sett med ørepropper med ledning, da hun gikk ut av flyplassen i New Orleans.

Vogue annonserte raskt at den «ydmyke ledningsøreproppen» var tilbake.

Men det var ikke før i høst at fenomenet ble satt i system, gjennom instagramprofilen @wireditgirls – med bioen «hot girls with wired headphones». Modell og skuespiller Lily-Rose Depp, datteren til Johnny Depp, er blitt en slags gallionsfigur for bevegelsen, med ledningen som tilbehør til sin franske stil.

Trådlurar

Et par Airpods Pro koster omtrent 12 ganger så mye som Apples ørepropper med ledning, den foretrukne varianten av Gen-Z jenter på Instagram. Og med ledning unngår man sukket av propper som går tom for batteri halvveis til jobb om morgenen.

Men tråder dinglende fra ørene er også blitt en estetikk, romantisert av ungdom født etter år 2000. Mens trådløse ørepropper assosieres med finanskultur, er ledningene blitt antistoffet til tech-jaget. Men den hvite tråden er også den tydeligste indikatoren på at man er utilgjengelig – og ikke interessert i en samtale.

Den som går med trådlurar, som svenskene ville sagt, er altfor opptatt til å gi en fist bump.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.