Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
The American Denim. Jesse Kamm lager high fashion av arbeidstøy. De Instagram-berømte seilerbuksene er til stadighet utsolgt.

The American Denim. Jesse Kamm lager high fashion av arbeidstøy. De Instagram-berømte seilerbuksene er til stadighet utsolgt.

Eksmodellen ville lage sine egne klær, nå har de fått kultstatus

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Pop publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Jesse Kamm laget seilerbuksene som nå blir kopiert av klesdesignere.

– Jeg har hatt på meg variasjoner av det samme klesplagget i åtte år. To like par bukser, matchende jakke, et par skjorter, et par snekkerbukser, og en trenchcoat, sier klesdesigner Jesse Kamm.

Det var i 2005 at eksmodellen startet Jesse Kamm-klesmerket. Etter å ha vist frem andres klær i mange år, bestemte hun seg for å selv designe dem. Hun jobbet i bruktbutikk, som servitør og barnevakt mens hun på kveldstid sydde klær til seg selv, da folk begynte å stoppe henne på gaten og spørre hvor plaggene var fra.

Fakta: Jesse Kamm

Klesdesigner og tidligere modell.

Merket Jesse Kamm ble startet i 2005.

Kjent for sitt minimalistiske design og sine Instagram-berømte seilerbukser.

jessekamm.world

Høyt liv i Hollywood

Oppdragene ballet på seg, celebriteter som Emma Stone og Maggie Gyllenhaal omfavnet merket og nå er de Instagram-berømte seilerbuksene i kanvas og med dramatisk høyt liv til stadighet utsolgt.

– Jeg er inspirert av gamle filmer, hvor skuespillere som Charlotte Rampling og Diane Keaton er ikledd maskuline plagg. Spesielt Keatons rolle Annie Hall i Woody Allens film. Det ligger en selvtillit der, en subtil sexyness, forteller Kamm.

Etter å ha jobbet hjemmefra i årevis som bedriftens eneste ansatte, har hun nå investert i nabohuset i idylliske Mount Washington nordøst i Los Angeles og flyttet bedriften over dit med to nye ansatte; ektemannen Luke og nettbutikkansvarlig Lola.

Egensnekret. Klesdesigner Jesse Kamm i egensnekret Donald Judd-inspirert sofa i studio i Mount Washington.

Egensnekret. Klesdesigner Jesse Kamm i egensnekret Donald Judd-inspirert sofa i studio i Mount Washington.

Kopikompliment

Etter at seilerbuksene ble å finne i butikkene og på celebriteter, har andre merker kastet seg på buksetrenden.

Veggen med inspirasjonsbilder og ideer til neste kolleksjon er forbudt å fotografere – kopieringen er blitt et irritasjonsmoment.

– Ikke bare kopierer de buksene mine, de bruker også de samme modellene og slagordet jeg brukte for å beskrive designet mitt; «getting rid of skinny pants, one woman at a time», forteller Kamm.

Hun sier det er viktig å beskytte idéprosessen, hvis ikke er det fare for at hennes ideer havner på markedet før hun får lansert den selv.

– Men man får ta det som en kompliment og tenke at man faktisk hadde litt innflytelse. Det jeg syntes var kult, stemte.

* (Vilkår)