Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Skjorte: Off White/YME. Bukse: Valentino/YME.

Skjorte: Off White/YME. Bukse: Valentino/YME.

Trykk Hawaii til ditt bryst

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Noen av verdens viktigste herredesignere mener tropiske skjorter er tingen i vår.

Vårens trender
Nº 8 Hawaii

Denne mønstrede skjorten så for første gang dagens lys for nesten 100 år siden på Hawaii, med inspirasjon fra øyas flora og tradisjonelle polynesiske motiver. Nærmest umiddelbart ble den integrert i hawaiernes fritidsgarderober, før den senere også ble godkjent jobbantrekk.

Da turistene ble lokket til den tropiske øygruppen med sine ukulele-toner og huladans på starten av 1960-tallet, begynte Hawaii-skjorten å bli en populær souvenir å ha med seg hjem – og en viktig eksportartikkel for den frittliggende amerikanske staten.

Nå forbindes den kanskje mest med Hawaii-temafester og cruiseferie, men kultfilmer som «Frykt og avsky i Las Vegas» har også gjort plagget til et velkjent syn i populærkulturen.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Stilmessig har det gjerne vært de med surfe- og rockabilly-preferanser som har kneppet på seg skjorten. Men denne våren har den plutselig fått high fashion-status, når Louis Vuitton, Balenciaga, og SSS World Corp har inkludert den i sine herrekolleksjoner. Alle tre mener menn bør gå for en variant stappfull av blomster, i fargetoner som minner om solnedgangen på Hawaii.

* (Vilkår)