Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Denne joggedressen er som skapt for pandemien

Tekst

Vil du få varsel hver gang Regine Stokstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Kunstner Constance Tenvik har designet en joggedress i samarbeid med klesbutikken YME.

Finstasen på. – Jeg er tilhenger av å pynte seg, til tross for tiden vi lever i, sier kunstner Constance Tenvik, som er aktuell med nytt klessamarbeid sammen med motebutikken YME.

Finstasen på. – Jeg er tilhenger av å pynte seg, til tross for tiden vi lever i, sier kunstner Constance Tenvik, som er aktuell med nytt klessamarbeid sammen med motebutikken YME.

Motebutikken YME i Oslo, kjent som et arnested for entusiaster av joggesko og merkeklær, skal lansere hele ni samarbeid med unge kunstnere. Første ut i YME-serien «Fraction 1/9» er norske Constance Tenvik (30).

I sin kolleksjon, med tittelen «I am double», har kunstneren designet en unisex joggedress i lilla og svart med brodert mønster i rødt og hvitt, samt en hvit t-skjorte.

Fakta: Constance Tenvik

Norsk kunstner som bor og arbeider i Berlin.

Utdannet ved Yale University School of Art in New Haven og Kunsthøgskolen i Oslo.

Tenviks verk er blitt vist blant annet i New York, Basel og Oslo (Astrup Fearnley).

– Jeg har hatt lyst til å lage street wear som sprer glede. Da synes jeg det var gøy å bruke min egen strek der det for eksempel pleier å være en Adidas-stripe, sier Tenvik.

Hennes flermediale tilnærming spenner over skulptur, performance, tekstilarbeid, kostyme, maleri, tegning og videoverk. Parallelt har hun også begynt å designe for egen maskin.

Pandemi-antrekket

I 2019 stilte Constance Tenvik ut på Astrup Fearnley-museet. Installasjon hadde tittelen «Voyage Autour de Ma Chambre» – «En reise i mitt eget rom» på norsk. Tittelen var inspirert av en bok av Xavier de Maistre (1794) med samme navn. Temaet viste seg å være et slags frempek.

– Boken handler om en fyr som er satt i husarrest og reiser på rommet sitt. På et tidspunkt klarer han ikke å skille mellom sin egen fantasi og virkeligheten. Denne tematikken arbeidet jeg videre med i arbeidet med kolleksjonen «I am double».

At joggedressen skulle bli det nye hverdagsantrekket var hun ikke forberedt på.

– Den siste tiden har jo joggedressen vist seg å være det perfekte plagget. Jeg liker å ha den på når jeg lager kunst eller når jeg danser på atelieret – som er det jeg gjør om dagen. De broderte ansiktene er fint selskap, og fargene er oppløftende, sier hun.

– Men jeg tror antrekket vil passe i etterkant av pandemien også. Jeg styler den ofte med høye hæler og smykker.

Klær som lerret

Tanken bak YMEs serie «Fraction 1/9» er å vise frem talenter «på et lerret av plagg i høy kvalitet», heter det i presseskrivet. Overskuddet deles 50/50 med kunstneren. Om samarbeidet med YME sier den – for tiden – Berlin-baserte kunstneren at hun synes butikken er blant de morsomste i Oslo.

– De tør å ta litt sjanser. Jeg har gått ut derfra med matchende sølvjakke og bukse fra Margiela. Sånt synes jeg er gøy.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner