Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Imperiet vender tilbake

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen V. Gonsholt publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Gatemotekjeden Stress tenker nytt etter konsolideringsfase: VIP-rom og hotellsuite.

«HVOR LENGE kan Stress holde på?» spurte Dagbladet FREDAG en gang. «Har de blitt for store? Vil de som driver Stress nå være i stand til å snappe opp de siste trendene som 40-åringer?»

Det var i 2004, da gatemotebutikken Stress var på toppen av en næringskjede som siden er bygd ned, eller i alle fall om: Den innflytelsesrike hiphop-og sladdersiden Stress.no er nedskalert til en Instagram-konto, deres filialer i Jessheim og på Sandvika er nedlagt, og «showrooming» – praksisen med å prøve klær i fysisk utsalg for så å bestille dem på nett, som Oxford-ordbøkene i 2013 nominerte til årets ord – fortsetter å gjøre det vanskelig å drive konseptbutikk.

Fakta: Stress

Kles- og skobutikk. Startet i Bergen 1994 av Erik Schjetne og Øystein Waage Hetland.

Åpner 11. februar sin tredje filial i Oslo, i Kirkegata 34.

www.stress.no

Men mens deres motstykke i Bergen, gatemotekjeden Pepper, nylig ble slått konkurs, har ikke Stress-grunnlegger Erik Schjetne (44) tenkt å gi seg uten kamp.

I morgen, i en sidegate til Karl Johan, åpner han sin tredje Stress-butikk i Oslo. Men «butikk» er ikke helt dekkende, sier han, det er mer «et sammensurium av tanker og ideer jeg har hatt i lang tid». I tillegg til den obligatoriske DJ-båsen i inngangsetasjen, har butikken en rensestasjon for gamle joggesko og en VIP-kjeller for eksklusive skoslipp og kapselkolleksjoner. Han har dessuten fått distribusjon på det japanske merket A Bathing Ape og disponerer, gjennom nabolokalet Comfort Hotel Karl Johan, en bakgårdservering og en egen Stress-suite med innspillingsstudio, for gjestende hiphop-artister.

– Det er litt galskap i dette, sier Erik Schjetne.

– Men noen ganger må man bare lukke øynene og hoppe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.