Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drink med en feil

Tekst

Bar Basso er stedet å være under møbelmessen i Milano. Signaturdrinken heter Negroni Sbagliato.

Fakta:

BAR BASSO
Cocktailbar i Milano fra 1946.
I 1967 tok Mirko Stocchetto over, faren til Maurizio som nå driver den.
Var stamstedet til den britiske designeren James Irvine (1958–2013), som bodde i Milano.
Siden 1999 har den største uformelle festen under møbelfestivalen i Milano foregått her, om lag 1000 mennesker besøker den trange baren på en vanlig kveld.
Mesteparten av interiøret er intakt fra 1940- og 1960-tallet.
Nærmeste t-banestasjoner er Lima eller Plivio.
Nett barbasso.com

– Litt ved en tilfeldighet byttet faren min ut gin med prosecco, sprudlende vin. Det ble en øyeblikkelig hit, sier Maurizio Stocchetto (55)

Han er innehaver av Bar Basso, den berømte cocktailbaren i Milano som er arnested for verdens ledende formgivere, håpefulle designstudenter, presse og produsenter på nattestid under møbelmessen i april. Det hele startet tilbake på nittitallet, da de britiske stjernedesignerne James Irvine, Jasper Morrison og Marc Newson bestemte seg for å arrangere fest på 1940-tallsbaren for sine venner i bransjen, ledsaget av Bassos berømte «Il cocktail moderno». Siden har Bar Basso vært stedet å være under møbeluken «Salone del Mobile».

– Faren min Mirko tok over baren i 1967. Det var en tid i endring, du hadde hele motkulturbevegelsen, ikke minst hadde kvinner begynt å tjene sine egne penger, begynt å gå ut på byen, sier Maurizio Stocchetto.

For flere var den klassiske negronien, funnet opp av Grev Negroni i 1919, altfor sterk. Negroni Sbagliato, «negroni med en feil», ble født.

– Vi serverer den helst i egendesignede, fiskebolleformede glass. De har plass til mye is, og vi hindrer at det ikke blir altfor mye sprit i bunnen av glasset. De knuser heller ikke så lett når man setter dem ved siden av hverandre på hyllen. Men under møbelmessen, når verdens ledende designere er her, serverer ironisk nok mange drinker i plast, sier Stocchetto og ler.

 

Slik lager du enNegroni Sbagliato

1/3 tørr sprudlende vin
1/3 Martini Rosso
1/3 Campari
En skive appelsin

Legg i et cocktailglass med isbiter.

Salone del Mobile er verdens viktigste designmesse – men det er på Bar Basso historiene blir til. Les hele D2s sak om Bar Basso.

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Se også:
KULL & GRØNNE SKOGER: Norgesmesteren i grilling byr på sine tips, oppskrifter – og advarsler.

HELLSTRØM: Eyvind Hellstrøms ønske for det siste måltid er kalvenyrer.

STERKE SAKER: Oslo-baren Perla vil reparere det lurvete ryktet til latinamerikansk sprit.

SELVPLUKK: Naturen er et matkammer, mener Edle Catharina Norman. Det er bare å plukke i vei.

Les mer fra D2 her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.