Saker om: Smak 17. mai-kaker med vaniljekrem i hovedrollen Oste-dommer og gründer: – For meg er det meningsløst å si «verdens beste ost» De beste alkoholfrie alternativene til 17. mai Få varsel når vi skriver omSmak Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst. Ja takk! En hyllest til pilsen Åpner sjømatrestaurant i gamle Bergen Børs I Peru fant Vigdis Rosenkilde kakaoen som fikk henne til å selge leiligheten Hvordan bygge opp et kriselager? Harald Strømmegjerde sluttet med sauer. Han ville heller lage prisvinnende brennevin i garasjen Hvorfor er det tilnærmet umulig å få kjøpt god te her til lands? Hva er det som gjør det katalanske kjøkkenet så uforskammet godt? Fra disse automatene selges over 30.000 pizzaer i året Ta natten til hjelp om du vil lage en ur-italiensk bolognese Spaghetteria-kokkens kjappe oppskrifter Realityserien der folk behandler hverandre som mennesker Skaper nytt liv i Hamars storstue Han gjorde mat fra Midtøsten til allemannseie Trønder-burger med lokale oster «Ja, jeg elsker sukker. Det er godt. Det gir glede.» Belgisk ølkultur er siden 2016 innlemmet i Unescos verdensarvliste. Alle de 1500 sortene Henrik J. Henriksen: – Egentlig burde jeg bare eksistert på morgenen Den kan bli til sprit, gull – og kan redde en hel verden Nabolagsrestauranten er et venneprosjekt som hedrer avdød kokk Frityrstekte vafler med kaviar er fast rett på Tango i Stavanger Noma er tilbake som verdens beste restaurant. René Redzepi forklarer hvorfor I Norge kaster vi årlig like mange geitekillinger «som det er innbyggere i Lillehammer» Det nye spisestedet får solid drahjelp fra Maaemo Gründerne håper å dyrke frem et levebrød ved hjelp av piggsvinsopp, diskolys og et laboratorium i Spydeberg Vegansk fine dining: – Det Noma gjorde for matscenen for nærmere 20 år siden, gjør vi for den veganske matscenen nå Her er restaurantene som holder åpent – og de som tilbyr take away Barsjefens fem beste drinker med lite alkohol Selger krydder for en halv million kroner per kilo Kokebokforfatterens beste tips: Spar tid – la maten lage seg selv Den lille bygda i Nordland har 900 innbyggere – og en fullbooket restaurant som serverer 16-retters smaksmeny Pastasuksess: – Det er mulig vi må åpne en filial til! Årets beste kokebøker Stall fra 1853 blir vinbar over tre etasjer Svenskene har funnet en ny måte å få nordmenn til å handle mer alkohol på Thomas Giertsen: – Den enkleste og billigste investeringen er en balanse mellom å spise, sove og trene riktig Denne kokeboken har svaret på et av livets store spørsmål Slik ble Norge en nasjon av pizzakokker – Håpet er å levere whisky i verdenstoppen Istvan Szepsy: – Kommunismen tok livet av forståelsen av kvalitet – Å drikke konvensjonell vin er det samme som å si: «Jeg driter i planeten» Minikaffebar i Oslo har 65 medeiere Norsk akevitt gjør det skarpt – som gin Odelsjenter driver økologisk nybrott ved Mjøsa På denne restauranten er garnityr strengt forbudt Den gjennomsnittlige uruguayaner drikker rundt 35 liter vin i året Xef: Uforløst spansk matglede En klassiker fra Midtøsten
Få varsel når vi skriver omSmak Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst. Ja takk!
Gründerne håper å dyrke frem et levebrød ved hjelp av piggsvinsopp, diskolys og et laboratorium i Spydeberg
Vegansk fine dining: – Det Noma gjorde for matscenen for nærmere 20 år siden, gjør vi for den veganske matscenen nå
Den lille bygda i Nordland har 900 innbyggere – og en fullbooket restaurant som serverer 16-retters smaksmeny
Thomas Giertsen: – Den enkleste og billigste investeringen er en balanse mellom å spise, sove og trene riktig