Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tre apper sjefen din vil takke deg for å bruke på jobb

Tekst

Vil du få varsel hver gang Mikkel Ihle Tande publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Disse appene kan hjelpe deg til en mer effektiv arbeidsdag.

Brain fm

Brain.fm er den perfekte appen i et bråkete, åpent kontorlandskap. Å høre på din egen favorittmusikk kan ofte virke distraherende, noe forskerne bak appen har tatt til etterretning. Musikken som tilbys, skiller seg fra annen musikk ved at den er spesielt designet for å fremheve en spesifikk sinnstilstand. De repetitive sporene er komponert av menneskelig musikere i samarbeid med en patentert kunstig intelligens, og virker innen 10–15 minutters lytting. På jobben kan du velge sanger i kategoriene «Deep work», «Creative», «Light Work» eller «Study & Read». Etter endt arbeidsdag kan du bruke kategoriene «Meditate», «Relax» eller «Sleep» til å koble av. Brain.fm var verktøyet trener Matt Lindland tok i bruk da han merket at utøverne på det amerikanske brytelandslaget ikke fikk restituert nok mellom slagene. Å mane frem en fokusert eller avslappet sinnstilstand på kommando er ikke lett, men Brain.fm gjør det lettere.

Things

Things blir av teknologimagasinet Wired beskrevet som: «Den sjeldne to do list-appen som ikke prøver å tvinge til til å tenke på en spesiell måte». Appen er for deg som liker å planlegge dagen foran deg, den neste uken eller enda lengre i forveien. Things fungerer på alle Apple-enheter og samhandler sømløst med en rekke andre apper, som kalenderen og safari. Brukervennlighet og allsidighet kjennetegner Things, som også har en rekke mulige automatiske snarveier du kan leke deg med, i samarbeid med Apples stadig mer funksjonelle og karismatiske innebygde kunstig intelligens-assistent, Siri. Things var i 2008 en av de 552 første appene på Iphonen, men er blitt relansert og kraftig oppdatert flere ganger, noe som har ført til en rekke priser, blant annet Apples designpris i 2017 og prisen for beste oppdatering på Ipad i 2018.

iA Writer

iA Writer er potensielt den nye favorittappen til alle med Mac som skriver på jobb. Appen ble lansert allerede i 2010 gjennom en innsamlingsaksjon på folkefinansieringstjeneste Kickstarter, men er med sine 600 000 nedlastinger fortsatt ikke så utbredt som funksjonaliteten skulle tilsi. Den minner om et vanlig skriveprogram, men kan utheve enkeltsetninger eller avsnitt mens du skriver. Dette fungerer glimrende til å hjelpe deg med å fokusere på setningen som skrives akkurat nå. I tillegg kan den utheve kategorier av ord, og dermed gi gode tips vedrørende egen skrivestil. Akkurat som andre skriveprogrammet gir ia Writer mulighet til å lagre filer i mapper, og med et stilrent, minimalistisk design og funksjonelle kategori-tags, er den svært enkel å bruke. Etter at du er ferdigmed å skrive en tekst, kan den formateres og eksporteres i PDF og docx-filer, eller rett til nettplattformer som Medium og WordPress. iA Writer skaper «et rent, enkelt og distraksjonsfritt skrivemiljø for de gangene du virkelig må fokusere på ordene du bruker,» ifølge New York Times. «It’s delightful to use,» er konklusjonen fra samme avis.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.