Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Du må være ekstra interessert i «Skam», skal du kunne høre på oss

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karima Furuseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
I detalj. I podkasten analy­seres «Skam» helt ned til ­karakterenes leppestiftfarge. Her er Iman Meskini i rollen som Sana.

I detalj. I podkasten analy­seres «Skam» helt ned til ­karakterenes leppestiftfarge. Her er Iman Meskini i rollen som Sana.

Podkasten «Sammen om skammen» gir timelange analyser av tv-serien «Skam».

I den ukentlige podkasten «Sammen om skammen» fordyper Ingeborg Sleipnes Sivertsen (20), Ada Sundby (21) og Renate Leth-Olsen (20) seg i den norske tv-serien «Skam» – med en usedvanlig nerdete tilnærming.

– Vi har lyst til å ta opp ting som ikke blir snakket så mye om, for eksempel fargen på leppestiften til Noora, sier Sundby.

Podkasten gir en dyp analyse av karakterenes valg, enten de er emosjonelle eller overfladiske.

Fakta: «Sammen om skammen»

Podkast om NRK-serien «Skam».

Publiseres hver lørdag.

soundcloud.com/sammenomskammen

– Du må være ekstra interessert i «Skam», skal du kunne høre på oss, sier Sivertsen.

De store spørsmålene har likevel ikke gått trioen hus forbi. Ifølge Leth-Olsen er det «sykt viktig» at Sana har fått hovedrollen, slik at kvinner med hijab «ikke blir fremstilt som en muslimsk karikatur».

– Det var virkelig på tide at man fikk se en muslimsk jente chille, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.