Hedgefondforvalteren George Soros snakket torsdag om brexit i Europaparlamentet.

I talen sa han at Storbritannia «har sluppet løs en finanskrise» lik den i 2007 og 2008, ifølge Bloomberg.

- Dette er en utvikling som allerede har begynt i sakte film, med brexit vil akselere den. Det vil høyst sannsynlig forsterke de deflasjonære trendene som allerede rådet, sa mangemilliardæren.

Deflasjon er et begrep som brukes for å beskrive fallende prisnivå.

85 år gamle Soros er en av verdens mest kjente investorer. Han er nok mest kjent for sin involvering i den britiske valutakrisen i 1992, da han tjente milliarder på å vedde imot den britiske valutaen. Han ble etter dette kalt «mannen som veltet den britiske sentralbanken». Soros spekulerte i at den britiske regjeringen kom til å devaluere det britiske pundet.

Varlser krise

Soros har tidligere uttalt at han har investert milliarder i veddemål på en hard landing i Kina, som han i sin tale omtalte som «praktisk talt uunngåelig».

Det er ikke første gang Soros kommer med dommedagsprofetier om finansmarkedene:

- Vi vet hva som trengs å gjøres. Dessverre står politiske og ideologiske uenigheter innad i eurosonen i veien, sa han.

Før folkeavstemningen forrige uke skrev Soros følgende om brexit i den britiske avisen The Guardian: «Jeg ønsker at folk skjønner konsekvensene av hva å forlate EU betyr før de avlegger sin stemme – og ikke etterpå. Hvis det går mot å forlate EU kan vi oppleve «Black Friday» og alvorlige konsekvenser for vanlige mennesker»

Umiddelbart etter at brexit-flertallet ble klart, stupte det britiske pundet til sitt laveste nivå på over 30 år, britiske aksjer falt stort og dro ned aksjemarkeder over hele verden.

Les mer om markedsreaksjonene på brexit her: – Krisestemning i aksjemarkedet dnPlus (DN+)

Denne uken har likevel markedene roet seg noe:

Les også på DN.no:

Slik blir nye Facebook

Riggründer og mange­millionær skal ha skjult flerfoldige millioner i lavskatte-land: Dømt til to års fengsel for skattesvik  

Tror det verste er over i vest: – Bunnen er passert dnPlus (DN+)

Får bygge lakseanlegg til 2 milliarder kroner dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.