Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Pølse- og bollelukten fra kiosken slår meg i bakken, sier Annette Staubo, som forteller om sitt møte med sykehusmaten da hun var kreftsyk. Hun er i tett dialog med Radiumhospitalet for å få et sunnere og grønnere mattilbud.

Pølse- og bollelukten fra kiosken slår meg i bakken, sier Annette Staubo, som forteller om sitt møte med sykehusmaten da hun var kreftsyk. Hun er i tett dialog med Radiumhospitalet for å få et sunnere og grønnere mattilbud.

Tidligere kreftpasient kjemper mot «syk» sykehusmat

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Kaspersen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Som «dritkvalm» kreftpasient ble hun slått i bakken av pølselukten fra kiosken på Radiumhospitalet – og vegetartilbudet på sykehuset skuffet stort. Nå er Annette Staubo (45) i ferd med å få gjennomslag for grønnere sykehusmat i Oslo.

Når Oslo-sykehusene nå skal satse på sunnere og mer bærekraftige pasientmenyer og velge nye kiosk-, kafé- og kantineaktører som i større grad tenker grønt, har det stått en superengasjert kreftpasient i kulissene og pushet på.

– Å møtes av mat som er frarådet av World Cancer Research Fund (WCRF) allerede i inngangspartiet på et sykehus når du selv kjemper mot kreft, det er utrolig provoserende, sier Annette Staubo, og gestikulerer ivrig mot grillen inne i kiosken, der fettglinsende tykke pølser ruller rundt på rillene for å holde varmen.

26.