<p>Stine Andreassen, vokalist i The Northern Belle, flankert av sine countryglade bandkamerater. Badets tredje album er nå ute.</p>

Stine Andreassen, vokalist i The Northern Belle, flankert av sine countryglade bandkamerater. Badets tredje album er nå ute.

Denne kommer til å ligge på platespilleren en stund

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta: The Northern Belle

«Blinding Blue Neon»
(Vestkyst Records)

Snakk om pangstart. Det moderne indiecountrybandet The Northern Belles tredje album åpner med den hypermelodiøse «You’re Gonna Leave», en låt så fin og frisk i farten at man får lyst til å tatovere «gammal Taylor Swift!» på overarmen. Og grooven her og andre steder viser en viss innflytelse fra Fleetwood Mac fra før det store gjennombruddet i USA, som i vemodige «Lost Another». Det er ikke bare glede, men også en jevn strøm av brutte løfter og tunge hoder i låtene Stine Andreassen synger med en så fortryllende sørgeknekk i stemmen. «Record Player Still On» er et godt bilde på en frynsete morgen, men det er håp her. Countryrock og americana har stått veldig støtt i Norge lenge, men denne gjengen og generasjonen bidrar med nytenkning og litt andre vibber, og vi får også en viktig norsk forankring i den ellers amerikaorienterte sounden med Johanne Flottorps felespill.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner