Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Nikolai Hængsle og Nina Mortvedt fra Band of Gold følger opp sin prisbelønte debut med et ambisiøst knudrete nytt album denne helgen.

Nikolai Hængsle og Nina Mortvedt fra Band of Gold følger opp sin prisbelønte debut med et ambisiøst knudrete nytt album denne helgen.

Ny gullstandard

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Band of Gold, som består av Nina Mortvedt og Nikolai Hængsle med gjestemusikere, følger nå opp sin meget godt mottatte albumdebut fra 2015. Den første singelen skuffet noe; hvor enn kult den låt, tråkket den opp de samme Fleetwood Mac-sporene som Haim og tusen andre trasker.

Fakta: Band of Gold

Band of Gold musikk - cover

«Where’s The Magic»
Jansen Plateproduksjon

Men «Where's The Magic» er virkelig et annet beist. Ved første lytting måtte jeg flere ganger snu meg mot lydkilden – i alle dager, hva er det de holder på med!? Lydbildet er uvant, det skjer noe overraskende hele tiden; instrumentering, låtskriving og tekster får en til å stoppe opp. Som om lidenskapen får det til å koke over.

Spesielt siste halvdel av platen er imponerende sterk, med noen låter med Hans Hulbækmo på trommer, der Mortvedt går ut av komfortsonen lyrisk og vokalt. Noe som vel er nødvendig om en skal forvalte 70-tallet på egen måte. Den urolige følelsen beholdes i en nydelig versjon av Bread-låten «Look at me» til slutt.

Musikkelsker? Les flere saker her

*(Vilkår)