Beviset på innsidehandel i SAC Capital ligger i avlyttinger foretatt med rettens tillatelse. Det sier aktoratet i siktelsen mot hedgefondet, melder Bloomberg News.

LES OGSÅ: Må betale historiens største innsidebot

Kolossale mengder
- Vi har store mengder elektroniske opptak, som inkluderer elektroniske meldinger, direktemeldinger, avlyttinger og frivillige opptak, sa Antonia Apps i aktoratet i retthøringen i Manhattan fredag.

Aktoratet i saken mot SAC består av advokater med lang erf#229 fra innsidehandelssaker.

LES OGSÅ: - Han leste ikke e-posten en gang

- Kort sagt er dette kolossale mengder, sa Apps.

Advokatkontoret aktoratet er fra har en 100 prosents seiersrekke. Flere av aktorene var involvert i fellingen av storinvestorene Anthony Chiasson og Todd Newman, som ble funnet skyldig i innsidehandel verdt 526 millioner kroner i 2010.

Sjefen møtte ikke opp
Hedgefundet er verdt over 82 milliarder kroner, og milliardæren, investoren og filantropen Steven Cohen er eneeier.

De har tidligere blitt anklaget for å systematisk ansette innsidehandlere, og blir av myndighetene stemplet som en magnet for markedsjuksere.

- SAC ansatte korrupte meglere med fullmakt til å utføre kriminelle handlinger av i en kultur som så den andre veien på tross av varselsignaler overalt, sa New Yorks statsadvokat Preet Bahara på en pressekonferanse forrige uke.

LES OGSÅ: - Dette er en magnet for markedsjuksere

Cohen selv møtte ikke selv opp til høringen, og det er uvisst hvem bevisene er siktet mot.

Skal ha belønnet innsidehandel
Myndighetene har i flere år forsøkt å felle Cohen for innsidehandel, uten hell. Nå anklager de Cohen for å ha oversett og belønnet sine ansattes innsidehandel. Han skal med andre ord ikke dømmes for å selv ha drevet med innsidehandel.

LES OGSÅ: - De bruker en Al Capone-taktikk

Det har blitt sammenliknet med amerikanske myndigheters jakt på Al Capone på 1930-tallet. Capone ble fengslet for skatteunndragelser i stedet for de utallige mordene han begikk.

LES OGSÅ:
Reiser straffesak mot SAC
Superfond stålsetter seg for masseflukt
Var i sentrum av en eliteklubb av kriminelle
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.