Mens krisen i gruveselskapet Northland Resources tilspisser seg, posisjoneres det i rekkene.

For når aksjonærerne har sett nær 90 prosent av verdiene sine forsvinne over den siste uken, og egenkapitalen er under press, er det fort vekk gjeldseierne som sitter med trumfkortene for å få på plass en løsning på selskapets kapitalbehov.

Samtidig spekuleres det i at investorene kun vil gå inn med ny egenkapital dersom eksisterende obligasjonseiere tar en «hair cut» (les: tap) på dagens gjeld, ifølge TDN Finans.

Dette er også langt på vei bekreftet av Northland selv.

- Det kan ikke utelukkes, sa IR-sjef Anders Antonsson i Northland til TDN Finans onsdag.

Les også: Northland: Utelukker ikke at obligasjonseierne må tap

I lys av dette planlegger Northland et obligasjonseiermøte 12. februar.

Men, i motsetning til aksjonærer, som stort sett er synlige, vet i prinsippet ikke et selskap hvem som eier deres obligasjonsgjeld.

Disse representeres som oftest i fellesskap av selskapet Norsk Tillitsmann, som idag torsdag sier at et obligsjonseiermøte tidligst kan skje 15. februar, altså tre dager etter selskapets planlagte dato.

- Northland har ikke sendt ut innkalling til obligasjonseiermøtet. Det må sendes senest ti bankdager før, så tidligste mulighet for dem er 15. februar om den sendes ut i dag, sier Ola Nygård i Norsk Tillitsmann til TDN Finans.

Antonsson i Northland gjentar at planen er å ha møte 12. februar.

- Men det går vel ikke gitt kravene om innkalling?

- Nei, da får vi i så fall endre på det, men det er ikke bekreftet. Planen er 12. februar, sier Antonsson til TDN Finans.

- Vi kommer til å sende ut en invitasjon og en pressemelding når vi har det klart, sier han.

Northland Resources har planer om å utvide dagens obligasjonslån med 125 millioner dollar, noe som vil kreve godkjenning av 2/3 av fremmøtte obligasjonseiere.

Det skal også være krav om en oppmøteandel på minst 50 prosent.

BAKGRUNN:
Investorer på innsiden i Northland Resources
Gruvetopper så 2,5 mrd forsvinne

Priser aksjen til null

LES OGSÅ:
Northland: Utelukker ikke at obligasjonseierne må tap
Northland beklager aksjekollaps
Kredittvurderingsbyrå setter øynene i Northland
Tvangsselger Northland-direktørs aksjer

Tvinger småaksjonærer til å selge
Se, et meglerhus som anbefaler Northland
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.