Saken er oppdatert.

Under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa hun at partiet vil bruke resten av denne uken til interne forberedelser.

- Det vil være naturlig at vi i begynnelsen av neste uke begynner samtaler med de andre tre partiene for å avklare den politiske situasjonen, sa Jensen.

Historisk
Hun betegnet situasjonen for partiet etter stortingsvalget som historisk.

- Vi skal i en avklarende drøftelse med de andre partiene om mulig regjeringsdeltakelse. Hvordan det utvikler seg, gjenstår å se, sa Frp-lederen.

Samlet
Tidligere tirsdag var medlemmene av Frps sentralstyre samlet til et møte hvor de ifølge Jensen drøftet valgresultatet og hva som blir de praktiske konsekvensene av det.

- Vi er fulle av optimisme og mener selv at valgresultatet gir oss en veldig sterk posisjon inn i eventuelle forhandlinger når og hvis vi måtte komme dit, framholdt Jensen.

På spørsmål om sentralstyret hadde gitt Frp-lederen noen nye føringer i forkant av de mulige regjeringsforhandlingene, svarte hun nei. Det er partiets landsstyre som skal ta endelig stilling til et eventuelt framforhandlet resultat, understreket hun

Les alt om Stortingsvalget på DN.no i dag:
Aktuelt med kommunesammenslutninger
Høyeste valgdeltakelse siden 1997
Solberg: - Vi har fått et klart mandat for ny politikk
SV-veteraner mister stortingsplassen
Dette blir regjeringens første jobb
Liten valg-effekt i valutamarkedet
Dette mener Spetalen er regjeringens jobb nummer én
Ørnhøi: SV må tredoble oppslutningen
Slik blir Norge med Erna som sjef
Tøffe forhandlinger venter etter tidenes blåmandag
Klare for blått samarbeid

Kjetil B. Alstadheim kommenterte valget direkte på DN.no

Les også: Bedre styring (Kommentar)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.