Grillet asparges med smak av Norge

Tekst
Grillet asparges med løpstikke og fenalår. Foto: Camilla Jensen

Grillet asparges med løpstikke og fenalår. Foto: Camilla Jensen

Bjørn Svensson gir vårens grønne stang en smak av løpstikke og fenalår.

Bjørn Svensson viser deg hvordan du kan lage fantastisk mat på under 20 minutt

Bjørn Svensson viser deg hvordan du kan lage fantastisk mat på under 20 minutt

– Smak på dette! Med sylskarpt stål hakker Bjørn Svensson en neve med norske hagers mest breiale urtevekst.

– Løpstikke er selve smaken av norsk sommer. Det er bare så synd at den brukes så lite, sier han og gumler på den spisse urten med den markante grønne smaken.

Ved siden av kjøkkensjefen ligger lange grønne asparges og freser på en grønn kullgrill av keramikk. Svensson er ikke redd for å gi de grønne aspargesene en tynn, sort kappe.

Syrefrelst

– Essensen her er sitron, mye sitron.

Kjøkkensjefen presser ferske sitroner over de ferdiggrillede aspargesene, drar over en skje med smeltet smør, og smaker til med salt. Det smakes hele tiden på Svenssons kjøkken.

Se hvordan du kan lage en enkel og kjøttfull vårsalat.

– Mer sitron, mer salt.

Men når aspargesen virkelig skal smake norsk vår, høytid og bunadskledde mennesker høye på nasjonalfølelse, må den også tilføres det uunnværelige c-momentet som Svensson nå henter ut fra kjøleskapet – det norske bidraget til verdens spekefat.

– Nå skal det drysses snø av fenalår over aspargesen.

Bjørn Svensson bruker en osterasp og drar en røslig klump med fenalår slik at det, ja, snør i mai. Men det er heldigvis ikke hvitt og kaldt, men heller rødt, salt og røkt. Selve essensen av norsk vår er herved servert.

Se oppskrift under annonsen

-
+

Grillet asparges

  • 20 stkGrønne asparges (uskrellede)
  • 1 stkBunt løpstikke
  • 50 gSmeltet smør
  • 0.5 stkSitron
  • 50 gFenalår

Grill grønne asparges i fire-fem minutt. Legg over på fire tallerkener. Dra smeltet smør over hver asparges, etterfulgt av sitronsaft. Smak til med salt. Bruk godt med løpstikke, og riv fenalår over det hele med en fin osterasp.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner