Omelett slik den bør lages

Tekst
Foto
Slik lager du en god omelett med Björn Svenssons metode

Slik lager du en god omelett med Björn Svenssons metode

I følge Björn Svensson er det spesielt én ting mange gjør feil når de lager omelett.

- Poenget er at jeg vil at man skal kunne smake hva som er i omeletten, sier Björn Svensson.

Mange som lager omelett med ulike ingredienser steker gjerne skinke, ost eller andre ting sammen med eggene i pannen. For Björn Svensson er dette en lite gjennomtenkt fremgangsmåte.

Trener du i sommer?Se Jonas Lundgrens oppskrifter med egg i god og sunn treningsmat.

- Jeg legger alt oppå tilslutt, etter at omeletten er ferdig. Da kan man bruke gode ingredienser og virkelig kjenne igjen smaken og konsistensen i råvarene. Omeletten er basen, så leger du hva du vil av godsaker på toppen.

Denne omeletten har Svensson toppet med fløyelsmyk Pata Negra-skinke, Camembert og marinert spinat.

Omeletten rekker til fire personer. Server den sammen med godt brød, og du har en strålende og mettende sommerlunsj.

Topp omeletten med gode råvarer. Foto Tommy Andresen

Topp omeletten med gode råvarer. Foto Tommy Andresen

-
+

Stor omelett

  • 12 stkEgg
  • 1 dlHelmelk
  • 200 gPata Negra eller annen god spekeskinke
  • 150 gCamembert eller Brie
  • 100 gFersk spinat
  • Smør
  • Sitron
  • Salt og Pepper

Visp egg og melk sammen med litt salt og pepper. Stek i panne med smør. Dra den sammen mot midten av pannen. Trekk den av pannen før den setter seg helt. Legg over skiver av spekeskinke og stykker av Camembert. Mariner spinatbladene i sitronsaft og god olivenolje. Ha eventuelt i noen ferske urter som bladpersille, kjørvel eller karse og legg alt på toppen av omeletten før servering.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner