Test av nye whiskyer: Japanske Nikka er aller best

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Whisky fra Asia møter skotsk blended malt og amerikansk bourbon i marsslippet.

Japanske Nikka er berømt for sine elegante whiskyer. Nikka from the Barrel innfrir, mener Smaks anmelder.

Et spennende utvalg whisky dukker opp i polhyllene i mars. Og den japanske er aller best.

Japanske Nikka er berømt for sine elegante whiskyer og deres Nikka from the Barrel er intet unntak. Det er en blend av grain- og maltwhisky fra destilleriene Miyagikyo og Yoichi, som har fått ligge noen ekstra måneder på fat før tapping.

Whiskyen fremstår utrolig elegant med fruktige og krydrede aromaer over et godt integrert fatpreg. Nikka from the Barrel blir tilgjengelig i kategori 3 – butikkene til Vinmonopolet, hvilket betyr at den blir å finne i de aller fleste pol.

Spennende fra India

Det er ikke bare kvalitetswhisky fra Japan som blir tilgjengelig denne gangen. Det kommer også noen godbiter fra India. Amrut Distilleries som var de første til å lage single malts i India har siden oppstarten gjort stor suksess. De kan by på et stort utvalg spennende whiskyer og to av dem blir lansert i dette slippet.

Amrut Fusion Single Malt som tidligere vært tilgjengelig gjennom bestilling kommer nå inn i basisutvalget i kategori 4 og det er en rik og kompleks whisky med flott karakter. Den er laget på indisk og skotsk malt og blir destillert og modnet på destilleriet i Bangalore. I glasset finner vi flotte aromaer av karamell, tre og røyk over toner av tørket frukt.

I nyhetsslippet finner vi også King Car Conductor Single Malt som kommer fra det kjente taiwanske destilleriet Kawalan og noen veldig flotte amerikanske bourbon. Spesielt er Wild Turkey 101 Kentucky Straight Bourbon verdt å nevne. En ekte bourbon med høy kvalitet som har vært på markedet i over 60 år. Den er fruktig og bløt med et godt fatpreg og fungerer utmerket som avec.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner