Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Ellevilt. Før ferieturen til India ble Lise Finckenhagen bedt om å ta forholdsregler mot magesjau. Matforgiftning ble imidlertid ikke noe problem, og turen står frem som det absolutte høydepunktet i året som gikk.

Ellevilt. Før ferieturen til India ble Lise Finckenhagen bedt om å ta forholdsregler mot magesjau. Matforgiftning ble imidlertid ikke noe problem, og turen står frem som det absolutte høydepunktet i året som gikk.

Lise Finckenhagen har ett reisetips til deg som er glad i mat: – Det var helt ellevilt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eirik B. Traavik publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Lise Finckenhagens største matopplevelse i 2018 varte en hel ferie.

– Jeg var i India i vår, og der må jeg si at høydepunktene sto i kø, sier kokk, matblogger og spaltist Lise Finckenhagen.

Når hun tenker tilbake på matåret 2018, er det først og fremst summen av inntrykkene fra turen til Goa som står igjen.

– Én spesifikk rett kommer jeg ikke på, men hver dag var en fest. Det begynte med curry til frokost, og så fortsatte det bare derfra, sier Finckenhagen.

– Det var helt ellevilt.

Les også:

Der pepper'n gror

Før avreise oppfordret «alle» henne til å ta forholdsregler mot akutt matforgiftning. I UDs offisielle reiseråd understrekes det at India er et land der matforgiftning ikke er «uvanlig». Finckenhagen spiste det hun ville, men merket aldri noe som helst til den beryktede magesjauen.

– Til slutt skulle jeg nesten ønske meg en liten runde, bare for å rense opp litt, ler Finckenhagen.

– Men det var ikke i nærheten. Jeg ble bare litt tykk, fortsetter hun lattermildt.

Et av de største høydepunktene på turen var et besøk på en krydderplantasje, der hun fikk plukke pepper, kardemomme, nellik, muskat, vanilje. Hun sukker.

– Det var helt fantastisk. India er ufattelig spennende, sier Finckenhagen.

– Det er en klisjé, men det er en klisjé som er veldig sann.

Årskavalkade:

  • Beste nykommer (restaurant eller kokk)
    Beste nykommer har jeg rett og slett ikke oversikten over. Det dukker stadig opp nye steder og jeg klarer ikke å følge med på alt. Det gleder meg stort at det skjer mye gøy og at Norge har så mange dyktige kokker. Litt ekstra stas er det også med kvinnelig kokker som utmerker seg, og selv om hun absolutt ikke er noen nykommer – så er i hvert fall Heidi Bjerkan et formidabelt forbilde!
  • Favorittrett på hjemmebane
    Varierer veldig med tilgang og sesong. Når tiden er knapp har vi en hverdags-familiefavoritt som er en pastarett med salsiccia, gode tomater, olivenolje, parmesan og basilikum. Ellers er jeg veldig glad i fisk og vegetarretter
  • Spådom for 2019
    I året som kommer tror jeg vi stadig vil bli mer bevisste på valg av råvarer som er bra for både egen helse og miljø (og dyrevelferd). Mange ønsker nok å spise mer grønt, men er kanskje litt usikre på hvordan man skal få det til i hverdagen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.